Λιβύη: Προελαύνουν οι δυνάμεις του Χάφταρ -Πλησιάζουν στην Τρίποληi Λιβύη: Προελαύνουν οι δυνάμεις του Χάφταρ -Πλησιάζουν στην Τρίποληi | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Λιβύη: Προελαύνουν οι δυνάμεις του Χάφταρ -Πλησιάζουν στην Τρίποληi

Λιβύη: Προελαύνουν οι δυνάμεις του Χάφταρ -Πλησιάζουν στην Τρίποληi

Οι δυνάμεις των οποίων ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ γνωστοποίησαν σήμερα ότι πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο κέντρο της πρωτεύουσας Τρίπολης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντίπαλης κυβέρνησης, που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Χάφταρ, ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ανακοίνωσε μια νέα «αποφασιστική» μάχη για την Τρίπολη.

Τον Απρίλιο, είχε δώσει εντολή για μια επίθεση με στόχο την κατάληψη της πόλης από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), όμως η εκστρατεία αυτή δεν καρποφόρησε.

Σήμερα, το κέντρο ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ κατέλαβαν θέσεις κλειδιά στα νότια περίχωρα της Τρίπολης περιλαμβανομένου του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης, που δεν λειτουργεί από το 2014 και ενός στρατοπέδου.

Οι δυνάμεις του LNA πήραν, επίσης, τον έλεγχο του δρόμου του αεροδρομίου, αφού ανάγκασαν σε οπισθοχώρηση τους πολιτοφύλακες που στηρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, πρόσθεσε το κέντρο στη σελίδα του στο Facebook, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

Βάσει της προόδου που ισχυρίζονται ότι έχουν καταγράψει, οι δυνάμεις του Χάφταρ βρίσκονται σε απόσταση περίπου 10 χλμ από το κέντρο της Τρίπολης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
epirusblog.gr
5 of 5
Λιβύη: Προελαύνουν οι δυνάμεις του Χάφταρ -Πλησιάζουν στην Τρίποληi
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8925569428982435149
Σχόλια
item