Άρτα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο Δήμος Νικ. Σκουφά



Άρτα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο Δήμος Νικ. Σκουφά
Τεράστιες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν χθες το βράδυ σε πολλές περιοχές του Δήμου Νικολάου Σκουφά, από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε την περιοχή.

Ήδη, πραγματοποιήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και καθώς διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος είναι πολύ μεγάλα, πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από τις υπερχειλίσεις χειμάρρων, σοβαρές ζημιές υπέστη τόσο το οδικό δίκτυο όπως και γέφυρες που το συνδέουν, τοιχία κατέρρευσαν, βλάβες σημειώθηκαν επίσης στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, πλημμύρισαν εκτάσεις, και χωράφια με καλλιέργειες, ενώ έχουν καταγραφεί και πολλές καταστροφές σε οικίες και επιχειρήσεις.

Όλος ο μηχανισμός με τα συνεργεία του Δήμου βρίσκεται επί ποδός, από τις πρώτες στιγμές που άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα. Οι προσπάθειες, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές, συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

Ταυτόχρονα, γίνεται καταγραφή των σημείων στα οποία εντοπίζονται αυτές, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη και συνολική εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημότες.

Οι πολίτες που έχουν εντοπίσει ζημιές στις περιουσίες τους, καλούνται να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να γίνει καταγραφή. Παρακαλούνται οι δημότες να επιδείξουν υπομονή, και με τη συνεργασία τους, να βοηθήσουν στο έργο των συνεργείων του Δήμου.

Σε κάθε περίπτωση, για τη δική τους ασφάλεια, παρακαλούνται να αποφεύγουν σημεία του οδικού δικτύου που έχουν υποστεί βλάβες, έως ότου γίνουν οι αναγκαίες επισκευές.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο Δήμος Νικ. Σκουφά
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4590781006599382003
item