Γιάννενα: Η αιθαλομίχλη «πνίγει» τα Ιωάννινα -Οι συστάσεις προς τους πολίτες Γιάννενα: Η αιθαλομίχλη «πνίγει» τα Ιωάννινα -Οι συστάσεις προς τους πολίτες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η αιθαλομίχλη «πνίγει» τα Ιωάννινα -Οι συστάσεις προς τους πολίτες

Γιάννενα: Η αιθαλομίχλη «πνίγει» τα Ιωάννινα -Οι συστάσεις προς τους πολίτες

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται υψηλές τιμές αιθαλομίχλης στην πόλη των Ιωαννίνων, με συνέπεια η Περιφέρεια Ηπείρου να βγάλει ανακοίνωση με οδηγίες προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο των Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε υπέρβαση της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων, κυρίως την Τρίτη. 

Η μέση ημερήσια τιμή ξεπέρασε το όριο των 100 μg/m3, φθάνοντας τα 105 μg/m3, ενώ αυξημένες ήταν οι τιμές συγκεντρώσεων κυρίως τις βραδινές ώρες.

Οδηγίες προς τους πολίτες των Ιωαννίνων

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης και με δεδομένο ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν τις επόμενες δύο ημέρες, η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε συστάσεις προς τους πολίτες των Ιωαννίνων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ευάλωτα άτομα.

«Ατομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση ή την δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους, σε εξωτερικούς χώρους. 

Ατομα με άσθμα, μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, «κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό». 

Αυτές οι συστάσεις ισχύουν για την περιοχή του δήμου Ιωαννιτών και για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη, 18.12.2019 και ώρα 12:00 ως την Παρασκευή 20.12.2019 και ώρα 12:00, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Πηγή: iefimerida.gr 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η αιθαλομίχλη «πνίγει» τα Ιωάννινα -Οι συστάσεις προς τους πολίτες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2410359765638768542
Σχόλια
item