Άρτα: Επίσκεψη προσφυγόπουλων στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Άρτα: Επίσκεψη προσφυγόπουλων στο Μουσικό Σχολείο Άρτας
Τη Δευτέρα 23-12-19 στο Μουσικό Σχολείο Άρτας, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εορταστική δράση για το κλείσιμο του χρόνου, με τη συμμετοχή των μαθητών του Λυκείου, και 36 παιδιών προσφύγων, από 12 μέχρι και 18 χρονών, τα οποία κατοικούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας.

Η επίσκεψη των παιδιών προσφύγων ήταν το αποτέλεσμα της επικοινωνίας που είχε ξεκινήσει ανάμεσα στο Μουσικό Σχολείο Άρτας και στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας, με αφορμή την πρωτοβουλία του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Άρτας, για συλλογή ρούχων και παιχνιδιών για τα παιδιά που μένουν στο κέντρο φιλοξενίας και τη διερεύνηση της δυνατότητας μιας άμεσης επικοινωνίας με τους συνομήλικούς τους πρόσφυγες.

Με τη στήριξη του συλλόγου διδασκόντων και τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προγραμματίστηκε η επίσκεψη των μαθητών προσφύγων στο Μουσικό Σχολείο Άρτας τη Δευτέρα 23-12-2019. 

Μετά το καλωσόρισμα των φιλοξενούμενων, ακολούθησαν ομαδικές δραστηριότητες γνωριμίας βασισμένες στην τεχνική του θεατρικού παιχνιδιού, μουσικό καλωσόρισμα από τους μαθητές του μουσικού σχολείου, χοροί από τις παραδόσεις των χωρών καταγωγής των προσφύγων και από την παράδοση της Ελλάδας, ανταλλαγή μικρών αναμνηστικών δώρων και μουσικό εργαστήριο με δύο πρωτοχρονιάτικα τραγούδια στην ελληνική γλώσσα που τραγούδησαν όλοι οι μαθητές μαζί στέλνοντας το μήνυμά τους για μία νέα χρονιά με ειρήνη, αγάπη, φιλία, δικαιοσύνη και σχολείο για όλα τα παιδιά.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε μια αλησμόνητα ευχάριστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά και τη δέσμευση ότι θα ακολουθήσει σύντομα και άλλη συνάντηση.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη δράση και έστειλαν το μήνυμα ότι η φιλοξενία και η μουσική μπορούν να ενώσουν ανθρώπους διαφορετικών λαών, θρησκειών και πολιτισμών!!!
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Επίσκεψη προσφυγόπουλων στο Μουσικό Σχολείο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7582096103134619961
item