Ηγουμενίτσα: Ένας Δρόμος ... Για Τον Αρχικελευστή Λ.Σ Σωτήριο Τατσάκη Ηγουμενίτσα: Ένας Δρόμος ... Για Τον Αρχικελευστή Λ.Σ Σωτήριο Τατσάκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ηγουμενίτσα: Ένας Δρόμος ... Για Τον Αρχικελευστή Λ.Σ Σωτήριο Τατσάκη

Ηγουμενίτσα: Ένας Δρόμος ... Για Τον Αρχικελευστή Λ.Σ Σωτήριο Τατσάκη

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το τραγικό γεγονός, του άδικου χαμού του Σωτηρίου Τατσάκη, 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας    με μια συγκινητική τελετή απέτισε  σήμερα ύστατο φόρο τιμής σ’ αυτόν και στην οικογένειά του.

Η Δημοτική Αρχή  κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος, μετονόμασε  την οδό Σωκράτους σε οδό Αρχικελευστή Λιμενικού Σώματος Σωτηρίου Τατσάκη, ως αναγνώριση της προσφοράς του και της άδικης απώλειάς του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας  στον χαιρετισμό  του ανέφερε:

"Όλοι μας γνωρίζουμε τον εγγενή κίνδυνο που ενέχει το επάγγελμα των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, προκειμένου να διαφυλαχθεί η έννομη τάξη και να απολαμβάνουμε εμείς οι υπόλοιποι το αγαθό μιας προστατευμένης ζωής.

Παρόλα αυτά, όταν χάνεται άδικα μια ανθρώπινη ζωή και δη σε ατύχημα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας, δεν μπορεί παρά να θλιβόμαστε και να συσπειρωνόμαστε.

Η ζωή, το καθήκον, η θυσία, όλα αυτά τα ιδανικά που προσδιορίζουν την υπηρεσία, όσων με αυταπάρνηση εκτελούν τα καθήκοντά τους σε τόσο νευραλγικές θέσεις, όπως είναι αυτή του Αρχικελευστή Σωτηρίου Τατσάκη, μας υπενθυμίζουν ότι ως πολιτεία έχουμε υπέρτατο χρέος να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο της απώλειας της ανθρώπινης ζωής.

Στην οικογένεια του αδικοχαμένου Σωτηρίου Τατσάκη, θα ήθελα για μια ακόμη φορά να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου και να τους διαβεβαιώσω ότι ο χαμός του καθοδηγεί τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας.

Με τη συνεργασία Δήμου, Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, ‘Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος και ΟΛΗΓ, αποδεικνύουμε ότι πρόθεσή μας είναι να μην τον λησμονήσουμε ποτέ.

Αιωνία του η μνήμη!"
epirusblog.gr
5 of 5
Ηγουμενίτσα: Ένας Δρόμος ... Για Τον Αρχικελευστή Λ.Σ Σωτήριο Τατσάκη
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8901964899638910713
Σχόλια
item