Απεργιακό μπλακ άουτ στην Πορτογαλία: Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων στη Λισαβόνα Απεργιακό μπλακ άουτ στην Πορτογαλία: Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων στη Λισαβόνα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Απεργιακό μπλακ άουτ στην Πορτογαλία: Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων στη Λισαβόνα

Απεργιακό μπλακ άουτ στην Πορτογαλία: Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων στη Λισαβόνα

Σε μια δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας με συνέπεια να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω της απεργίας που κήρυξαν για το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι, μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί 16 πτήσεις από και προς τη Λισαβόνα.

Η κινητοποίηση των εργαζόμενων λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα ακυρωθούν -ή θα καθυστερήσουν σημαντικά- πολλές ακόμη πτήσεις.

Σχεδόν καθολική η συμμετοχή στην απεργία στη Λισαβόνα

Ενας εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Εργαζομένων στην Πολιτική Αεροπορία (SINTAC) που απεργεί, δήλωσε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa ότι ποσοστό 90% των εργαζομένων έλαβαν σήμερα μέρος, στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Λισαβόνα.

Η σημερινή ημέρα, είναι η πιο γεμάτη από πλευράς πτήσεων, για το αεροδρόμιο της Λισαβόνας. Οι πτήσεις της EasyJet και της Brussels Airlines από το Παρίσι, το Βέλγιο, το Λονδίνο, το Μπρίστολ και το Μάντσεστερ ακυρώθηκαν τόσο χθες, όσο και σήμερα.

Καμία από τις δύο αεροπορικές εταιρίες δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Reuters, για σχολιασμό των εξελίξεων. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Λισαβόνας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πόσες πτήσεις ακυρώθηκαν, αλλά είπε πως ο αριθμός των ακυρωμένων πτήσεων θα δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος της ημέρας.

epirusblog.gr
5 of 5
Απεργιακό μπλακ άουτ στην Πορτογαλία: Μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων στη Λισαβόνα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9034084954998917494
Σχόλια
item