Γιάννενα: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Γιάννενα: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας
Ο «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής  “Ο.Κ.Π.Α.Π.Α” ΝΠΔΔ Δήμου Ιωαννιτών»   με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Μονάδα Προσβασιμότητας και Κοινωνικής Στήριξης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Τρίτη 3/12/2019 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο « Δημ.Χατζής».

Στην εκδήλωση μεταξύ των άλλων παρουσιάστηκαν στο κοινό οι δράσεις του ΚΔΑΠ μεΑ καθώς και κάποιες από τις δημιουργίες των ωφελούμενων.

Το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ του ΝΠΔΔ Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα Καρδαμίτσια (Εθνικής Αντιστάσεως 6, τηλ επικοινωνίας 2651092176 – 2651054265 - 2651054405)  λειτουργεί από 12.30 έως 20.30.μμ και έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Φιλοξενεί παιδιά και εφήβους με αναπηρία, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, κινητική ή και πολλαπλή αναπηρία και έχει σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών αυτών, την κοινωνική τους ένταξη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους καθώς και τη στήριξη της οικογένειά τους.

Στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό όπως: Κοινωνικό Λειτουργό, Λογοθεραπευτή, Φυσικοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, Τεχνίτη Χειροτεχνίας, ,Κοινωνικό Φροντιστή και Βοηθητικό Προσωπικό.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΔΑΠ μεΑ έχουν να κάνουν με την ασφαλή φιλοξενία, την απασχόληση και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών / εφήβων με την ανάπτυξη προσωπικής ή ομαδικής δραστηριότητας, εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, προγράμματα έκφρασης και ψυχαγωγίας, ασκήσεις λόγου και άθλησης καθώς και εκπαίδευση των μελών της οικογένειας για την αντιμετώπιση εξειδικευμένων αναγκών και φροντίδας.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 934875510305708032
item