ΗΠΑ: Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή Τραμπ ΗΠΑ: Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή Τραμπ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΗΠΑ: Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή Τραμπ

ΗΠΑ: Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή Τραμπ

Την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πριν λίγο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη λύση από το να δράσουμε», δήλωσε η Πελόζι, μία ημέρα αφότου η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής άρχιζε να εξετάζει πιθανές κατηγορίες εις βάρος του Ρεπουμπλικανού προέδρου. «Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα.

Ο πρόεδρος καταχράστηκε το αξίωμά του για το δικό του πολιτικό όφελος, με κόστος στην εθνική μας ασφάλεια, παρακρατώντας στρατιωτική βοήθεια και κρίσιμες συναντήσεις στο Οβάλ Γραφείο, με αντάλλαγμα μια ανακοίνωση για έρευνα εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου», σημείωσε.

Σύμφωνα με την πολιτικό των Δημοκρατικών, οι ενέργειες του Ντόναλντ Τραμπ, στην υπόθεση του ουκρανικού, έχουν παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται ότι χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο Τζο Μπάιντεν, ζητώντας από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του και εις βάρος του γιου του.

BREAKING: House Speaker Nancy Pelosi announces she has instructed House Democrats to draw up articles of impeachment of Pres. Donald Trump.

Watch her full remarks: https://abcn.ws/388DSMe 

304 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει από τους Δημοκρατικούς να προχωρήσουν γρήγορα, εάν θέλουν να του απαγγείλουν κατηγορίες. Σε δύο αναρτήσεις του στο twitter, ο Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι έχουν τρελαθεί και σημείωσε ότι ενώ δεν έχουν εις βάρος του στοιχεία, αυτό μοιάζει να μην έχει σημασία. 

«Συνεπώς εγώ λέω, εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε. 

«Είμαστε λιγότερο από ένα χρόνο πριν την ημέρα των εκλογών του 2020 και οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν πιθανώς να εξηγήσουν στον αμερικανικό λαό γιατί θέλουν να πάρουν από τα χέρια των ψηφοφόρων την απάντηση για το ποιος θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος. 

Ωστόσο, η παραπομπή του προέδρου ήταν πάντα ο σκοπός τους, οπότε θα πρέπει να το ξεπεράσουν ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια δίκη στη Γερουσία», τονίζει η εκστρατεία Τραμπ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Σύμφωνα με την πλευρά Τραμπ, θα πρέπει να καταθέσει η Νάνσι Πελόζι, ο πρόεδρος Σιφ και ο Χάντερ Μπάιντεν «ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις επιχειρήσεις της χώρας μας».

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ότι το αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ για γρήγορη διεξαγωγή των διαδικασιών, στόχο έχει να μπλοκάρει την διαδικασία παραπομπής στη Γερουσία, η πλειοψηφία της οποιας ανήκει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα.  
epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή Τραμπ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2869812040715423392
Σχόλια
item