Θεσπρωτία: Η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας βρέθηκε κοντά στους ηλικιωμένους

Θεσπρωτία: Η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας βρέθηκε κοντά στους ηλικιωμένους
Στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που οργάνωσε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Κεστρίνης του δήμου Φιλιατών, συμμετείχε η ενορία Κεστρίνης. 

Ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος συνομιλώντας με τους ηλικιωμένους, αλλά και τις υπαλλήλους του Κέντρου, που στηρίζουν με ευαισθησία και ευσυνειδησία  τα άτομα τρίτης ηλικίας, τόνισε ότι οι μεγαλύτεροι έχουν το σεβασμό όλων μας, αλλά και είναι και πολύ χρήσιμοι. 

Η ζεστή σχέση με τους ηλικιωμένους, επεσήμανε ο π. Ηλίας, όχι μόνο κατά την περίοδο των εορτών, αλλά πάντοτε, αποτελεί και αυτή μια ένδειξη ότι μέσα μας γεννήθηκε ο Χριστός.

Ένα ρολόι έχει τρεις δείκτες, των δευτερολέπτων, των λεπτών και των ωρών. Η  νέα γενεά μπορεί να παρομοιαστεί με το δείκτη των δευτερολέπτων, όπου τρέχει πολύ γρήγορα με μεγάλη ενέργεια. 

Η μέση ηλικία μπορεί να παρομοιαστεί  με το δείκτη των λεπτών, όπου ναι μεν υστερεί κάπως σε ταχύτητα, αλλά εντούτοις γυρίζει ολόκληρο το ρολόι σε μία ώρα. 

Οι ηλικιωμένοι μοιάζουν με το δείκτη των ωρών, που κινείται πιο αργά από όλους, αλλά παρ' όλα αυτά καταφέρνει να φέρει τον κύκλο του ρολογιού δύο φορές την ημέρα. Κάθε δείκτης έχει τη δική του λειτουργία. 

Εάν ένα ρολόι έχει μόνο τους δείκτες των δευτερολέπτων και των λεπτών, τότε είναι αδύνατο να δούμε τι ώρα είναι. 

Χρειάζεται οπωσδήποτε ο δείκτης της ώρας. Επομένως τα ηλικιωμένα μέλη είναι εξόχως απαραίτητα για την πνευματική υγεία και τη συνέχιση της  ζωής

Ο πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. Βασίλειος Σκόδρος τόνισε ότι είναι δεδομένη και αυτονόητη η συμπαράσταση της δημοτικής αρχής προς τους ηλικιωμένους, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Πανταζάκος και η δημοτική σύμβουλος Άννα Ευθυμίου. 

Μέλη του ΚΗΦΗ τραγούδησαν κάλαντα, ενώ μοιράστηκαν σε όλους αναμνηστικά δώρα.






epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας βρέθηκε κοντά στους ηλικιωμένους
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5389705300025162368
item