Πρόεδρος της λιβυκής Βουλής: Παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη θα αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή

Πρόεδρος της λιβυκής Βουλής: Παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη θα αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, Aguila Saleh, ζήτησε σήμερα από τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον οποίο συνάντησε στη Λευκωσία, όπως μεταφέρει δυο μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με την κατάσταση στη χώρα του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Saleh, ζήτησε από τον Κύπριο υπουργό να μεταφέρει στην ΕΕ το μήνυμα πως οι Λίβυοι πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους για το μέλλον τους, καθώς και το μήνυμα πως τυχόν εμπλοκή της Τουρκίας στην κρίση στη Λιβύη, με στρατεύματα επί του εδάφους, θα σημαίνει την πλήρη αποσταθεροποίηση όχι μόνο της χώρας αλλά και όλης της περιοχής.

Ο κ. Saleh είχε επίσης το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη. Σε κοινή δήλωσή τους Συλλούρης και Saleh ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως η πρόσφατη υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της Τουρκίας και του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης «Εθνικής Συμφωνίας» της Λιβύης αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και στερείται νομικής βάσης, αφού παραβλέπει τις διατάξεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν έχει τύχει της απαιτούμενης επικύρωσης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης.

Υπενθυμίζεται πως ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε την Πέμπτη και την Παρασκευή τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεϊχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, και τον Υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Αϊμάν Αλ Σαφάντι με τους οποίους συζήτησε για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με ειδική έμφαση στην κατάσταση στη Λιβύη.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρόεδρος της λιβυκής Βουλής: Παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη θα αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6658864796998910616
item