Γιάννενα: «Οδός μοναξιάς» μια όμορφη παράσταση Γιάννενα: «Οδός μοναξιάς» μια όμορφη παράσταση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Οδός μοναξιάς» μια όμορφη παράσταση

Γιάννενα: «Οδός μοναξιάς» μια όμορφη παράσταση
«Εκείνο το χριστουγεννιάτικο δειλινό το δέντρο αισθανόταν πιο παραμελημένο, πιο παραπονεμένο από ποτέ. 
Στα ολόφωτα παράθυρα γύρω του διέκρινε ανάμεσα από τις κουρτίνες χριστουγεννιάτικα έλατα…». Ήταν ντυμένοι όλοι τους με κομψές θεατρικές στολές, λες και φτιάχτηκαν στα μέτρα τους κι ας ήταν για ανθρώπους μεγαλύτερους από εκείνους. 
Στην αρχή στέκονταν ακίνητοι, σε ανύποπτες στιγμές άλλαζαν θέση. Μέσα στη φασαρία, που κάναμε εμείς οι μεγάλοι, εκείνα σιωπηλά έλεγαν πολύ περισσότερα.
Ξαφνικά άρχισαν να κινούνται νευρικά και πολυάσχολα, ανάμεσα στους δρόμους του φόβου, της φιλίας, της γκρίζας πόλης, της μοναξιάς, της ζαλάδας. 
Μιλούσαν, αλλά δεν επικοινωνούσαν. Περιέφεραν τον θυμό και τη μοναξιά τη δική μας, που, σαν τα κοστούμια τους, μας ταιριάζουν στο νούμερο και την έντασή τους. Κι απέδωσαν θαυμάσια τις σύντομες ιστορίες τους (κι αυτές που είπαν με το στόμα και τις άλλες που αφηγήθηκε το σώμα τους), σαν πραγματικοί ηθοποιοί.
Μια όμορφη παράσταση απολαύσαμε χθες το βράδυ από τη θεατρική ομάδα του ΚΔΑΠ Ρόδα στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου, εμπνευσμένη από το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ένα δέντρο μια φορά». Ακολούθησαν οι άλλες εκδηλώσεις με τις σχολές χορού του δήμου. 
Μας έβαλαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρατηρώντας αυτά τα παιδιά, τις κινήσεις τους, τις σιωπές τους, την υποκριτική τους δεινότητα, όπως τους τις δίδαξε η δασκάλα τους η Γιάννα Κούλα, θαυμάσαμε για ακόμη μια φορά πόσα το θέατρο μπορεί να προσφέρει, να αποκαταστήσει και να ομορφύνει. 
Να είναι όλοι τους πάντα τόσο δημιουργικοί και ακμαίοι και να φωτίζουν ακόμη και τις πιο σκοτεινές στιγμές μας! Καλά Χριστούγεννα!
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Οδός μοναξιάς» μια όμορφη παράσταση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8847356786968073707
Σχόλια
item