Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Κόντε, με έγκριση του προϋπολογισμού Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Κόντε, με έγκριση του προϋπολογισμού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Κόντε, με έγκριση του προϋπολογισμού

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Κόντε, με έγκριση του προϋπολογισμού

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή της Ιταλίας, συνδεδεμένη με την οριστική έγκριση του προϋπολογισμού για το 2020.

Στην ψηφοφορία, 334 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 232 κατά, ενώ 4 επέλεξαν την αποχή. Επειτα από αυτό- σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- απόψε αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορές στην κυβέρνηση Κόντε. 

Οι εντάσεις έχουν προκύψει ανάμεσα στο Κίνημα Πέντε Αστέρων και το κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Ιταλία: Τι αλλάζει στη φορολογία

Ο προϋπολογισμός που ενέκρινε η Βουλή της Ιταλίας περιλαμβάνει μείωση κρατήσεων για χαμηλόμισθους, αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ και περιορισμό των πληρωμών με μετρητά.

Επίσης, έπειτα από διαμαρτυρίες των παραγωγών, περιορίσθηκαν σημαντικά οι νέοι φόροι επί των πλαστικών αντικειμένων και των αναψυκτικών με ζάχαρη, οι οποίοι θα επιβληθούν από τον ερχόμενο Ιούλιο. 

Παράλληλα, σε ότι αφορά τα λαχεία, το ιταλικό δημόσιο αυξάνει στο 20% των φόρο που θα εισπράττει από κέρδη άνω των πεντακοσίων ευρώ, ενώ για τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια θα επιβάλλεται ο ίδιος φόρος, ο οποίος θα ισχύει, όμως, από διακόσια ευρώ και πάνω. 

Τελικά δεν συμπεριελήφθησαν στον προϋπολογισμό η νομιμοποίηση των προϊόντων που περιέχουν χαμηλό ποσοστό κάνναβης, το οποίο δεν ξεπερνά το 0,5% ούτε η υιοθέτηση του «φόρου Τόμπιν» επί των διεθνών χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

epirusblog.gr
5 of 5
Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Κόντε, με έγκριση του προϋπολογισμού
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8185288488323167831
Σχόλια
item