Γιάννενα: Ήταν πολλοί οι επισκέπτες σε Γιάννενα και χωριά, όμως τώρα είναι… Στόχος να ξανάρθουν στην Ήπειρο! Γιάννενα: Ήταν πολλοί οι επισκέπτες σε Γιάννενα και χωριά, όμως τώρα είναι… Στόχος να ξανάρθουν στην Ήπειρο! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ήταν πολλοί οι επισκέπτες σε Γιάννενα και χωριά, όμως τώρα είναι… Στόχος να ξανάρθουν στην Ήπειρο!

Γιάννενα: Ήταν πολλοί οι επισκέπτες σε Γιάννενα και χωριά, όμως τώρα είναι… Στόχος να ξανάρθουν στην Ήπειρο!

Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο τρίπτυχο ποιότητα – εξυπηρέτηση – τιμή Οι τουρίστες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για το μέλλον, τονίζει ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης

Υψηλές οι πληρότητες στο Νομό για Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια…

Με εξαιρετικά καλές επιδόσεις στην επισκεψιμότητα κυλάει η περίοδος των εορτών που διανύουμε για την Ήπειρο και κυρίως τον Νομό Ιωαννίνων που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς της χώρας.
Οι πληρότητες υψηλές, οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι επισκέπτες των γιορτών είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, όμως το παρόν δεν είναι αρκετό. 
Μεγάλο στοίχημα για τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού είναι όσοι επέλεξαν να περάσουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην περιοχή μας να ξανάρθουν σ’ αυτήν και να γίνουν πρεσβευτές της, όπως τονίζει στον «Π.Λ.» ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης. 
Εδώ λοιπόν πρέπει να εστιαστούν όλες οι προσπάθειες, δηλαδή στο τρίπτυχο ποιότητα – εξυπηρέτηση – τιμή, το οποίο είναι ουσιαστικά αυτό που κρίνει τα πάντα στον τουριστικό κλάδο. Αν μάλιστα βοηθάει και ο καιρός, τότε ακόμα καλύτερα… 
«Πέταξαν» οι πληρότητες!
Σχεδόν το απόλυτο άγγιξαν την περίοδο των Χριστουγέννων οι πληρότητες στα καταλύματα τόσο της πόλης των Ιωαννίνων όσο και των γύρω ορεινών περιοχών, επιβεβαιώνοντας πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων αυτές κυμάνθηκαν σε ποσοστά που ξεπερνούν το 90% και είναι οι καλύτερες των τελευταίων ετών. 
Τα πράγματα είναι λίγο πιο «χαμηλά» όσον αφορά στην Πρωτοχρονιά, με τις πληρότητες να κυμαίνονται σε ποσοστά της τάξης του 70%, ενώ είναι ακόμα πιο υψηλές, γύρω στο 80% για τα Θεοφάνεια που φέτος ευνοούν έως και τετραήμερες αποδράσεις! 
Όσο για τους επισκέπτες της περιοχής μας, αυτοί είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες με προέλευση Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και νησιά του Αιγαίου (Μυτιλήνη, Κω, κλπ.), απ’ όπου παρουσιάζεται φέτος αυξημένη ροή.
Στοίχημα να ξανάρθουν…
Καλύτεροι πρεσβευτές για το τουριστικό μέλλον της Ηπείρου απ’ τους επισκέπτες που μένουν ικανοποιημένοι από την επιλογή τους δεν υπάρχουν κι αυτό ακριβώς επιθυμούν οι ντόπιοι επαγγελματίες του τουρισμού, όπως επιβεβαιώνει και ο Στάθης Σιούτης. 
Απαιτείται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα όσον αφορά στη σχέση τιμής – παροχής υπηρεσιών που προσφέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον συγκεκριμένο κλάδο και κυρίως ξενοδόχοι και καταστηματάρχες εστίασης. 
Η απόπειρα ορισμένων να… βγάλουν τα σπασμένα της χρονιάς μέσα σε λίγες ημέρες μπορεί να έχει κάποια βραχυπρόθεσμα οφέλη, όμως μόνο αρνητικά λειτουργεί για την περιοχή μας σε μακροπρόθεσμο επίπεδο!
Πάντως, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων εξέφρασε χθες την άποψη πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επισκέπτες των Χριστουγέννων αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την εδώ διαμονή τους, ευχαριστώντας παράλληλα την Τουριστική Αστυνομία η οποία πραγματοποίησε αυξημένους ελέγχους όλες αυτές τις ημέρες στο Νομό μας βγάζοντας ακόμα και πεζές περιπολίες. 
Γίνεται προσπάθεια
Και οι υπόλοιποι τοπικοί φορείς καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να ικανοποιήσουν τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής μας, κάποιες από τις οποίες γίνονται για πρώτη φορά στα Γιάννενα.
Για παράδειγμα, τις εντυπώσεις κλέβει η μελωδική υποδοχή που γίνεται στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων για τους επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων από τους μουσικούς Ανδρέα Κάσσο και Νίκο Παπαδιώτη, ενώ γεμάτο επιβάτες κάνει γιορτινές βόλτες από τη Κεντρική Πλατεία στο Κάστρο και την Παραλίμνιο το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι που έχουν δρομολογήσει Περιφέρεια και Δήμος. Η βόλτα είναι δωρεάν για όλους και γίνεται σε πρωινή και απογευματινή βάση. 
Μόνη... παραφωνία των ημερών ο καιρός! Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων υπήρξε προχθές απαγορευτικό στον απόπλου πλοίων από το λιμάνι Ηγουμενίτσας, ενώ ακυρώθηκε πτήση της SKY Express. Χθες πάντως έγιναν κανονικά οι πτήσεις από και προς Γιάννενα. 
Ώρα για ρεβεγιόν!
Σταθερές είναι οι τιμές στα δωμάτια της περιοχής μας, οι οποίες, όπως τονίζει ο κ. Σιούτης, απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. Όπως αναφέρει ενδεικτικά, το δίκλινο για την Πρωτοχρονιά τιμάται από 60 έως 150 ευρώ σε όλο το Νομό.
Όσο για τα μεγάλα ξενοδοχεία, αυτά διοργανώνουν ρεβεγιόν για όλα τα γούστα, τα οποία πηγαίνουν πολύ καλά. Οι γιορτινές εκδηλώσεις για απόψε περιλαμβάνουν ζωντανή μουσική και πλούσια εδέσματα με τις τιμές να κυμαίνονται από 30 έως 60 ευρώ κατ’ άτομο. 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ήταν πολλοί οι επισκέπτες σε Γιάννενα και χωριά, όμως τώρα είναι… Στόχος να ξανάρθουν στην Ήπειρο!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1104047720542702032
Σχόλια
item