Γιάννενα: Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι περιμένουν τους επισκέπτες Γιάννενα: Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι περιμένουν τους επισκέπτες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι περιμένουν τους επισκέπτες

Γιάννενα: Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι περιμένουν τους επισκέπτες
Κάλεσμα στους πολίτες να επισκεφθούν τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της απευθύνει η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων υπενθυμίζοντας ότι εκτός των μονίμων εκθέσεων βρίσκονται σ’ αυτά σε εξέλιξη και οι ακόλουθες περιοδικές εκθέσεις:

 «Ήπειρος, μητροπόλεις, αποικίες. Στα άκρα του αρχαίου κόσμου», Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων «Διώνη».

 «Ο καιρός της Επανάστασης. Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron», Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ), Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων «Δημήτρης Κωνστάντιος».

 «Αργυροφεγγής. Τα Αργυρά των Ιωαννίνων». 

Η έκθεση εκτυλίσσεται σε εννέα μουσεία και εκθεσιακούς χώρους  των Ιωαννίνων: Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, Θησαυροφυλάκιο, Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος», Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου, Ιστορικό Μουσείο Χρ. Νικολάου, Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας [ΚΕΠΑΒΙ] - Διαδραστική Αίθουσα της Ιστορίας της Τέχνης της Γιαννιώτικης Ασημουργίας.

 «Προσωπεία», εικαστική έκθεση της Δήμητρας Ζώη, Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ), Πυριτιδαποθήκη.

Η Εφορεία ενημερώνει επίσης ότι το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων θα είναι ανοιχτά κατά τις ημέρες των εορτών, με εξαίρεση τις Τρίτες 24 και 31 Δεκεμβρίου καθώς και τις αργίες της 25ης, 26ης Δεκεμβρίου και 1ης Ιανουαρίου. 

Ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης θα είναι επίσης ανοιχτός κατά τις ημέρες των εορτών με εξαίρεση τις αργίες της 25ης, 26ης Δεκεμβρίου και 1ης Ιανουαρίου. 

Το ωράριο λειτουργίας των Μουσείων και του αρχαιολογικού χώρου είναι 08:30 – 15:30.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι περιμένουν τους επισκέπτες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 855561025074475830
Σχόλια
item