Αυστραλία: Χριστούγεννα στα πύρινα μέτωπα για πυροσβέστες -Εθελοντές τους πήγαν δώρα και τους έκαναν παρέα Αυστραλία: Χριστούγεννα στα πύρινα μέτωπα για πυροσβέστες -Εθελοντές τους πήγαν δώρα και τους έκαναν παρέα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυστραλία: Χριστούγεννα στα πύρινα μέτωπα για πυροσβέστες -Εθελοντές τους πήγαν δώρα και τους έκαναν παρέα

Αυστραλία: Χριστούγεννα στα πύρινα μέτωπα για πυροσβέστες -Εθελοντές τους πήγαν δώρα και τους έκαναν παρέα

Οι πυροσβέστες στην Αυστραλία εκμεταλλεύονται τη σχετική δροσιά που επικρατεί σήμερα.

Aνήμερα των Χριστουγέννων, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση, ενώ αργότερα αυτή την εβδομάδα αναμένεται περισσότερη ζέστη και ξηρασία.

Στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου το Σαββατοκύριακο ολόκληρες πόλεις επλήγησαν από τις φωτιές, η πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζίκλιαν καθώς και ο επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Σέιν Φιτζσίμονς παρευρέθηκαν σε πρόγευμα που διοργανώθηκε από εθελοντές στη μικρή πόλη Κόλο, σε απόσταση 90 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Σίδνεϊ.

Δρόσισε τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία

«Εθελοντές της κοινότητας προσέφεραν φαγητό (στους πυροσβέστες), τους έκαναν παρέα, μίλησαν μαζί τους, και τύλιξαν δώρα και καλάθια με τρόφιμα για τις ομάδες που κατευθύνονταν προς τα μέτωπα των πυρκαγιών», έγραψε στο Twitter ο Φιτζσίμονς. «Ήταν υπέροχα και το κλίμα ήταν πολύ καλό».

Την ημέρα των Χριστουγέννων δρόσισε λίγο σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ οι πυροσβέστες, πολλοί εθελοντές, περνούν την ημέρα τους προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες. 

Οι υψηλές θερμοκρασίας αναμένεται να επιστρέψουν έως το Σαββατοκύριακο, ειδικά στο νότιο τμήμα της Αυστραλίας, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

900 απανθρακωμένα σπίτια στην Αυστραλία

Τους τελευταίους μήνες περισσότερα από 900 σπίτια απανθρακώθηκαν στην Αυστραλία, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο δεν έχει καν φθάσει ακόμα στο αποκορύφωμά του.

Οι φωτιές έχουν καταστρέψει πάνω από 37 εκατ. στρέμματα γης σε πέντε πολιτείες και τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Νότια Ουαλία και δύο στη Νότια Αυστραλία λόγω των πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον στο χριστουγεννιάτικό του μήνυμα ευχαρίστησε τους εθελοντές για την προθυμία τους να περάσουν την ημέρα αυτή μακριά από τις οικογένειες τους.

«Καθώς αναμένουμε την επόμενη χρονιά και καθώς γιορτάζουμε αυτά τα Χριστούγεννα θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που υπηρετούν το έθνος μας», δήλωσε ο Μόρισον σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

epirusblog.gr
5 of 5
Αυστραλία: Χριστούγεννα στα πύρινα μέτωπα για πυροσβέστες -Εθελοντές τους πήγαν δώρα και τους έκαναν παρέα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4190650990561092986
Σχόλια
item