Γιάννενα: Συγκίνηση και χαρά στη Γέφυρα Πλάκας Γιάννενα: Συγκίνηση και χαρά στη Γέφυρα Πλάκας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Συγκίνηση και χαρά στη Γέφυρα Πλάκας

Γιάννενα: Συγκίνηση και χαρά στη Γέφυρα Πλάκας
Το έργο της αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας που βρίσκεται πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής δύο πρώην υπουργοί που είχαν βρεθεί πολύ κοντά στον σχεδιασμό του η Όλγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης. 
Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους τεχνικούς και μέλη της επιστημονικής επιτροπής για την πρόοδο των εργασιών.
Ο Χρήστος Σπίρτζης περπάτησε στο χώρο του γεφυριού μαζί με τον Γιώργο Σμύρη και τον Χρήστο Παπαβρανούση, τα μέλη του ΤΕΕ Ηπείρου που συμμετείχαν στην μεγάλη προσπάθεια για την αναστήλωση ενώ κατέβηκε και στα βάθρα για να δει από κοντά τις εργασίες.
 «Είναι πολύ συγκινητικό. Μετά από τέσσερα χρόνια από την έλευσή μας στο γεφύρι, τότε που είχε καταρρεύσει από την κακοκαιρία, να το βλέπουμε όρθιο. Δώσαμε υπόσχεση, τότε μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη ότι το γεφύρι θα ξαναγίνει. 
Η κοινή προσπάθεια, η επίβλεψη, η επιμέλεια, έφερε στο σημερινό αποτέλεσμα. Το γεφύρι τελειώνει» σημείωσε σε δηλώσεις του και έδωσε συγχαρητήρια στους συναδέλφους του μηχανικούς, προσθέτοντας ότι ανάλογα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση και για το γεφύρι του Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου.
«Για όλους τους Έλληνες σημαίνει το γεφύρι της Πλάκας πολλά. Και για εμάς σηματοδοτεί πολλά. Βρήκαμε μια χώρα γκρεμισμένη και καταφέραμε να την ανορθώσουμε» είπε ακόμα όταν ρωτήθηκε για τη συγκίνησή του. 
«Είναι ελπιδοφόρο να ξεπερνιούνται οι όποιες διαφορές γιατί είχαμε συνεργασία με όλους τους φορείς, όλα τα υπουργεία, το ΕΜΠ που έδειξε την αγάπη του για την αναστήλωση του γεφυριού. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε κανέναν» κατέληξε. 
Η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για συνεργασία και κοινό όραμα: «Το στοίχημα μπήκε εκείνη την ημέρα, αλλά δεν ήταν αυτονόητο ότι θα κερδηθεί. Ήταν η πρώτη φορά που επιχειρούνταν κάτι τέτοιο. 
Στην πραγματικότητα ήταν η βούληση, η θέληση αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου που με δάκρυα στα μάτια ζητούσε να ξαναγίνει το γεφύρι. Έγινε μια υποδειγματική προσπάθεια. Εγώ θυμάμαι όλους όσοι αγωνιούσαν για το γεφύρι. 
Σήμερα, τα συναισθήματα είναι εντελώς διαφορετικά μιας και οι εργασίες ολοκληρώνονται και η ικανοποίηση είναι διάχυτη» ανέφερε. Ο πρώην βουλευτής Γιάννης Στέφος που βρέθηκε επίσης στο χώρο, τόνισε: «Πριν από 4 χρόνια κανείς δεν πίστευε ότι θα είχαμε την χαρά να περπατήσουμε αυτό το μνημείο. 
Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να γίνει. Είναι τιμή για τον ελληνικό λαό που χρηματοδοτεί αυτά τα έργα».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συγκίνηση και χαρά στη Γέφυρα Πλάκας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7027544140519191823
Σχόλια
item