Γιάννενα: Ανοιχτό κάλεσμα για αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών

Γιάννενα: Ανοιχτό κάλεσμα για αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών
Ένα ανοιχτό προσκλητήριο σε εκπαιδευτικούς, γονείς και γενικότερα συμπολίτες ευαισθητοποιημένους γύρω από τα θέματα αιμοδοσίας και δωρεάς μυελού των οστών απευθύνουν τα δημοτικά σχολεία του συγκροτήματος της Ακαδημίας, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων.
Τα σχολεία του Δικτύου για τον εθελοντισμό, που συμμετέχουν στην ομάδα «Νοιάζομαι και Δρω», σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηπείρου και τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των δύο Νοσοκομείων της πόλης των Ιωαννίνων, οργανώνουν μια εκστρατεία ενημέρωσης γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών. 
Οι δράσεις κορυφώνονται σήμερα με την εθελοντική αιμοδοσία στο συγκρότημα της Ακαδημίας με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων του σχολείου να απευθύνουν κάλεσμα στους συμπολίτες για την σημερινή εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Ακαδημίας από τις 9 το πρωί έως τις 13.30.
Θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία προς τους γονείς, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές απηύθυναν με δηλώσεις τους η Ελευθερία Ζερβού, διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ και ο Νίκος Τζίμας, εκπρόσωπος των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Η συνεργασία έχει ξεκινήσει με δράσεις από την αρχή της σχολικής χρονιάς και θα κορυφωθεί τον τελευταίο μήνα της σχολικής χρονιάς 2019-2020, από την 14η Μαΐου έως και την 14η Ιουνίου που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.
Το εγχείρημα περιλαμβάνει ομιλίες, βιωματικές δράσεις, γκράφιτι σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους, διαγωνισμό αφίσας και ζωγραφικής, παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού, συμμετοχή στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, ανοιχτές αιμοληψίες καθώς και ταυτοποίηση δοτών μυελού των οστών.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανοιχτό κάλεσμα για αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5246171463185930041
item