Γιάννενα: «Τσίτυ Τσίτυ Μπανγκ Μπανγκ» στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Γιάννενα: «Τσίτυ Τσίτυ Μπανγκ Μπανγκ» στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Τσίτυ Τσίτυ Μπανγκ Μπανγκ» στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου

Γιάννενα: «Τσίτυ Τσίτυ Μπανγκ Μπανγκ» στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου

Η ταινία «Τσίτυ Τσίτυ Μπανγκ Μπανγκ» (ΗΠΑ, 1968, 145’) του Κεν Χιουζ θα προβληθεί την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου & Υποδοχής Επισκεπτών «Άννα Πετροχείλου», στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Ιωαννιτών.

Η ταινία με έναν από τους πιο περίεργους τίτλους στην ιστορία του κινηματογράφου, είναι ένα υπέροχο παραμύθι κλασικής Χολιγουντιανής κοπής, που όμως παρακολουθείται με εξαιρετικό ενδιαφέρον μέχρι σήμερα, χάρη στην εφευρετικότητα των συντελεστών του. 


Βρισκόμαστε στην εποχή που ο κινηματογράφος για παιδιά ήταν περισσότερο ένα παραμυθένιο όνειρο και λιγότερο ή και καθόλου μια υπόθεση βίαιων υπερηρώων.


Ο κύριος πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας περίεργος όσο και αστείος επιστήμονας, ο Καράκτακους Ποτς, ο οποίος κατασκευάζει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, που μπορεί να οδηγείται από μόνο του!


Όταν παίρνει την οικογένεια του για ένα ταξίδι στη μυθική χώρα Βουλγκάρια, ο Βαρώνος Μπόμπαρστ που τη διοικεί, απαγάγει το αυτοκίνητο, ενώ έχει απαγορεύσει και την ύπαρξη όλων των παιδιών της χώρας. 


Ο Καράκτακους και η παρέα του θα πρέπει να σώσουν τα παιδιά της Βουλγκάρια από τα καταχθόνια σχέδια του Βαρώνου!


Πρόκειται για ένα μιούζικαλ φαντασίας, που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το ομώνυμο τραγούδι. 


Ένα επιπλέον ενδιαφέρον της ταινίας έγκειται στο ότι βασίζεται σε ιστορία του Ίαν Φλέμινγκ (συγγραφικού πατέρα του Τζαίημς Μποντ) σε σκηνοθεσία του Κεν Χιουζ («H Δίκη του Όσκαρ Γουάιλντ», «Kαζίνο Ρουαγιάλ») και σε παραγωγή του Άλμπερτ Μπρόκολι, ο οποίος επίσης έχει συνδέσει το όνομά του με την παραγωγή πολλών ταινιών με ήρωα τον Τζαίημς Μποντ. 


Το σενάριο συνέγραψε ένας θρύλος της παιδικής φανταστικής λογοτεχνίας, ο Ρόαλντ Νταλ («Ο Τσάρλυ και το εργοστάσιο σοκολάτας»), ενώ στον ρόλο του Καράκτακους Ποτς βρίσκεται ο αεικίνητος και απολαυστικότατος Ντικ βαν Ντάικ, φρέσκος από την επιτυχία της «Mέρι Πόπινς», που είχε προηγηθεί κατά τέσσερα χρόνια. 


Σε ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο εμφανίζεται ο εκκεντρικός βρετανός ηθοποιός Μπένυ Χιλλ που λίγο αργότερα θα γινόταν πολύ αγαπητός στην Ελλάδα, στην τηλεόραση πια, με το δικό του «Μπένυ Χιλλ Σόου».


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Τσίτυ Τσίτυ Μπανγκ Μπανγκ» στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5618747956749931515
Σχόλια
item