Γιάννενα: Έλεγχοι, ενημέρωση και πρόστιμα με στόχο να αλλάξει η εικόνα της πόλης

Γιάννενα: Έλεγχοι, ενημέρωση και πρόστιμα με στόχο να αλλάξει η εικόνα της πόλης

Συνεχείς ελέγχους, ενημέρωση αλλά και πρόστιμα επιστρατεύει η δημοτική αρχή, με στόχο να αλλάξει η εικόνα της πόλης σε σχέση με τα απορρίμματα, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, αλλά όχι μόνο.

Η πρόσφατη συμφωνία με τα καταστήματα εστίασης, καφέ μπαρ και κέντρα διασκέδασης για αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο και την παραλίμνια περιοχή, θα αποτελέσει «πιλότο» και για την υπόλοιπη πόλη, ενώ αποτελεί το πρώτο βήμα για την ξεχωριστή συγκέντρωση και αποκομιδή και των βιοαποβλήτων.
Η εφαρμογή του νέου συστήματος, με το κάθε κατάστημα να έχει τον δικό του κάδο, τον οποίο θα πρέπει να μεταφέρει σε προκαθορισμένο σημείο ώστε να γίνεται η αποκομιδή συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, θα κριθεί στην πράξη, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας, την ώρα που η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής επέβαλε και τα πρώτα πρόστιμα σε εμπορικές επιχειρήσεις, γιατί δεν εναπόθεσαν χαρτοκιβώτια στους υπογειοποιημένους κάδους, αλλά έξω από αυτούς.
«Αν όλα πάνε καλά, το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση των καφέ κάδων για τα οργανικά απόβλητα. Η προμήθεια θα γίνει από τον δήμο και θα δοθούν σε όλα τα καταστήματα. Το θέμα δεν είναι οι έλεγχοι και τα πρόστιμα. 
Αυτό που παρατηρούμε είναι να κουβαλούν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων στα πεζοδρόμια με λίπη κ.λπ. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εικόνα, πολύ περισσότερο στις τουριστικές περιοχές», σημείωσε.
Ακόμη πάντως, συμμόρφωση στη μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν υπάρχει, ωστόσο, οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας θα είναι συνεχείς, με στόχο όλοι να συμβάλουν στην καθαρή εικόνα της πόλης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πήχας, ειδικά στους υπογειοποιημένους κάδους υπάρχει πρόβλημα, είτε επειδή σταθμεύουν μπροστά οχήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν οι πολίτες, είτε επειδή πολίτες και επιχειρήσεις δεν ρίχνουν τα απορρίμματα μέσα, αλλά τα αφήνουν απ’ έξω.
«Βάλαμε κολωνάκια όπου υπάρχουν υπόγειοι κάδοι, για να μην παρκάρουν και μπορούν να προσεγγίσουν οι πολίτες. Ούτε μια ημέρα δεν κράτησαν. Πρέπει όλοι να σεβόμαστε την πόλη», σημείωσε.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έλεγχοι, ενημέρωση και πρόστιμα με στόχο να αλλάξει η εικόνα της πόλης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7940416593495018992
item