Άρτα: "ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ" ΣΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ", Η ΑΡΤΑ

Άρτα: "ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ" ΣΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ", Η ΑΡΤΑΞεκίνησε με φιλοδοξίες αλλά ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων, η 6η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανιταριού, Ακτινιδίου και Ελιάς της Άρτας που διοργανώθηκε αυτή την φορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εντάχθηκε στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Fly me to the moon”...
Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων, η 6η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς συνεχίζεται την Κυριακή στις 10:30 στους Κωστακιούς με παραδοσιακή γιορτή, που περιλαμβάνει τοπικές συνταγές βασισμένες σε τοπικά προϊόντα. Συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

Τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι ταξιδιώτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πλούσια εικόνα της γευστικής αλλά και ταξιδιωτικής εμπειρίας της Άρτας. Με πλούσιο υλικό από την ομορφιά και τον πολιτισμό της Άρτας αλλά και από τις ευκαιρίες για «ανακαλύψεις» όπως είναι η τέχνη λάξευσης της πέτρας, οι ηπειρώτικοι χοροί, οι παραδοσιακές μας συνταγές, και η εμπειρία που προσφέρουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

Στη γιορτή παρέστη πλήθος κόσμου, προσφέροντας αισιόδοξα μηνύματα για την εξωστρέφεια που έχει ανάγκη η πόλη και τα προϊόντα της. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, ο οποίος ανέφερε πως «Παλέψαμε πολύ για να καταστήσουμε αυτή την γιορτή θεσμό για τους θησαυρούς της γης μας και των ανθρώπων της. Ως Δημοτική Αρχή επενδύουμε σε δύο πολύ βασικούς πυλώνες της οικονομίας: τον πρωτογενή τομέα με τα προϊόντα μας και τον τουρισμό. 
Ως Άρτα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε μπροστά και να αναπτύξουμε την τοπική μας οικονομία στηριζόμενοι σε αυτούς τους πυλώνες. Αυτή η Γιορτή, την οποία από την πρώτη χρονιά της θητείας μας αναβιώσαμε, έρχεται να αποδείξει ότι ο πρωτογενής τομέας έχει μέλλον στην Άρτα, αρκεί να συνεργαστούμε, να εργαστούμε και να τον αναδείξουμε σωστά».

Η επιτυχία, ωστόσο, θα ήταν μισή χωρίς τη συμβολή όλων όσοι δούλεψαν και συνδιοργάνωσαν το Φεστιβάλ. Εκτός του Δήμου Αρταίων, το Φεστιβάλ στηρίζεται στις δυνάμεις της Περιφέρειας Ηπείρου, του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Ν. Άρτας, του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «ο Σκουφάς», της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και του Συλλόγου Αρτοποιών Άρτας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της ΚΕΔΕ, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του ΕΟΤ, με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ.

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που συμμετείχαν στην εκδήλωση και συγκεκριμένα τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ηπειρωτών Λαυρίου, την Αδελφότητα Ηπειρωτών Μαραθώνα - Νέας Μάκρης - Ραφήνας - Πικερμίου και την Ομοσπονδία Ραδοβυζινών Άρτας, τους υπευθύνους και το προσωπικό του αεροδρόμιου Ελ. Βενιζέλος, το μουσικό συγκρότημα «Λαλητάδες» που ανέλαβε τη μουσική επιμέλεια του Φεστιβάλ όπως και τον Βασίλη Θεμελή που μύησε το κοινό στην τέχνη της λάξευσης της πέτρας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Τουρισμού και Εξυπηρέτησης του Δημότη, Κωνσταντίνος Χαρακλιάς, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Καθημερινότητας Παντελής Κωλέτσος, ο Πρόεδρος Δ.Κ Αρταίων, Αντώνης Καραμπίνας, ο Πρόεδρος Συλλόγου Εστίασης Άρτας, Γιώργος Γκανιάτσας, ο Γραμματέας Συλλόγου Εστίασης Άρτας, Γιάννης Παπαηλίας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Άρτας, Νίκος Λύτρας, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Μάκης Κιάμος, η Τομεάρχης Δημοσιών Σχέσεων και Πολιτισμού του αεροδρομιου κα, Μητσοτάκη, από την Λέσχη Αρχιμαγείρων ο Γιάννης Μανίκας, ο υπεύθυνος του ελculture αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, Διονύσης Ζηζηβάς, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και φυσικά πολλοί Έλληνες και ξένοι επισκέπτες.
Picture

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: "ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ" ΣΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ", Η ΑΡΤΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8916189909067917242
item