Άρτα: Ημερίδα ενημέρωσης για φυσικές καταστροφές από πλημμύρες

Άρτα: Ημερίδα ενημέρωσης για φυσικές καταστροφές από πλημμύρες
Σήμερα Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10.30, το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει στο Επιμελητήριο Άρτας, Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης κατοίκων, προσωπικού Πολιτικής Προστασίας και Δήμων σχετικά με τις φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα τον κίνδυνο από πλημμύρες.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες και ερευνητές από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν μελέτες και καλές πρακτικές για την εκτίμηση κινδύνου από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και μεθοδολογίες για τη μείωση της επικινδυνότητας και την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Χρυσόστομου Στύλιου, από το τμ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει το εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή της Άρτας «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του Αράχθου», το οποίο έχει υλοποιήσει και βρίσκεται σε λειτουργία.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε όλους.



epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ημερίδα ενημέρωσης για φυσικές καταστροφές από πλημμύρες
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2986201214333481842
item