Σόιμπλε σε γραμμή Γκρέτα Τούνμπεργκ: Να αλλάξουμε ζωή με πλήρη επίγνωση προς το κλίμα Σόιμπλε σε γραμμή Γκρέτα Τούνμπεργκ: Να αλλάξουμε ζωή με πλήρη επίγνωση προς το κλίμα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σόιμπλε σε γραμμή Γκρέτα Τούνμπεργκ: Να αλλάξουμε ζωή με πλήρη επίγνωση προς το κλίμα

Σόιμπλε σε γραμμή Γκρέτα Τούνμπεργκ: Να αλλάξουμε ζωή με πλήρη επίγνωση προς το κλίμα

Να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής καλεί τους Γερμανούς, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του ο Πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, σημείωσε ότι οι Γερμανοί θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, μειώνοντας τις διακοπές τους και καταβάλλοντας πραγματικό τίμημα προκειμένου να αντιμετωπίσουν, όπως είπε, την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

«Πρέπει να αλλάξουμε τις ζωές μας», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung. «Είναι σίγουρα μεγάλη ευχαρίστηση να πετάει κανείς έως τις Μαλβίδες ή να επισκέπτεται τη Βενετία. Όμως, στο μέλλον, θα πρέπει να ικανοποιούμε αυτήν την ευχαρίστηση με φειδώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σόιμπλε: Έχουμε πετύχει και σε πιο δύσκολα

Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ατζέντας της γερμανικής κυβέρνησης μετά το 2017 λόγω μιας σειράς από εξαιρετικά θερμά καλοκαίρια αλλά και τις κινητοποιήσεις Fridays for Future που ενέπνευσε η Σουηδή μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Μάλιστα, φέτος η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο περιλαμβάνει δραστικές μειώσεις στις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου τις επόμενες δεκαετίες, όπως και επενδύσεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές, την ενεργειακή στέγαση και τα ηλεκτρικά οχήματα.

«Μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή σε μια ζωή με πλήρη επίγνωση προς το κλίμα», υπογράμμισε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι οι Γερμανοί έχουν πετύχει σε πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία. 

«Θα ήταν λάθος να παρουσιάζουμε το πακέτο για το κλίμα ως μια πράξη γενναιοδωρίας: η προστασία του κλίματος δεν είναι δωρεάν», τόνισε και εξήγησε ότι η θέρμανση και τα καύσιμα θα είναι ακριβότερα υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι θα υπάρχουν χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικού και φθηνότερα εισιτήρια για το τρένο προκειμένου να αντισταθμιστεί μέρος των αυξήσεων.

epirusblog.gr
5 of 5
Σόιμπλε σε γραμμή Γκρέτα Τούνμπεργκ: Να αλλάξουμε ζωή με πλήρη επίγνωση προς το κλίμα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5892097541366194421
Σχόλια
item