Γιάννενα: Ενδιαφέρον για τη νέα πρόταση για τις συγκοινωνίες στη λίμνη Γιάννενα: Ενδιαφέρον για τη νέα πρόταση για τις συγκοινωνίες στη λίμνη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ενδιαφέρον για τη νέα πρόταση για τις συγκοινωνίες στη λίμνη

Γιάννενα: Ενδιαφέρον για τη νέα πρόταση για τις συγκοινωνίες στη λίμνη
Η πρώτη θετική αντίδραση για την πρωτοποριακή πρόταση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για ένα μοντέλο συνδυαστικής συγκοινωνίας στην Παμβώτιδα, ήρθε από τον Δήμαρχο Μ. Ελισάφ.
Ο ίδιος άλλωστε είναι ένας από τους πρώτους αποδέκτες της σχετικής πρότασης του Αστικού ΚΤΕΛ, μαζί με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας Φ. Φίλιο και την ημέρα της δημοσίευσης του ρεπορτάζ από την «Ε» για την πρόταση αυτή ο κ. Ελισάφ την χαρακτήρισε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα με τη δημοτική αρχή να την αντιμετωπίζει κατ’ αρχάς θετικά.
«Έχω γίνει αποδέκτης της επιστολής του Αστικού ΚΤΕΛ και του κ. Μουστακλή και θεωρώ ότι είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Ο λόγος είναι ότι μας ενδιαφέρει και βρίσκεται στο επίκεντρο η δυνατότητα αξιοποίησης της λίμνης για τουριστικούς λόγους αφενός, αλλά αφετέρου χωρίς επιβαρύνσεις του περιβάλλοντος.
Η πρόταση αυτή θα πρέπει να εξεταστεί στη βάση τομής δύο διαδικασιών. Η πρώτη αφορά την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την προώθηση του τουρισμού και η δεύτερη την προστασία του περιβάλλοντος.
Απαιτείται αξιολόγηση όλων των προτάσεων, αλλά είμαστε θετικοί απέναντι σε τέτοιες ιδέες, ειδικά όταν μελετηθούν με τους συναρμόδιους φορείς που είναι η Περιφέρεια και ο Φορέας Διαχείρισης και πιστεύω ότι θα βρούμε την κατάλληλη λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ελισάφ.
Η πρόταση του Αστικού ΚΤΕΛ που παρουσίασε στο χθεσινό φύλλο η «Ε» αφορά στην παράλληλη χερσαία και λιμναία συγκοινωνία με την χορήγηση άδειας και πλωτών μέσων στο Αστικό ΚΤΕΛ που στοχεύει στην διασύνδεση του παραλίμνιου μετώπου από την πλευρά του αστικού ιστού με παραλίμνιες περιοχές και σημεία ενδιαφέροντος, όπως είναι το Νησί αλλά και με σημεία που δεν προσεγγίζονται σήμερα όπως είναι η Καστρίτσα, το Πέραμα, οι Λογγάδες και άλλα.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ενδιαφέρον για τη νέα πρόταση για τις συγκοινωνίες στη λίμνη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5013030287163937938
Σχόλια
item