Τι πάει να πει ελεύθερες σχέσεις;

Τι πάει να πει ελεύθερες σχέσεις;
Σχέσεις χωρίς κανόνες; Μπορείς να το πεις και έτσι… μάλλον, σχέσεις χωρίς ευκαιρίες για έκφραση επιθυμίας , συναισθημάτων και όλα…εκείνα που με το πέρασμα του χρόνου είναι οι ΚΑΝΟΝΕΣ μιας σχέσης.
Τα κίνητρα για την σύναψη μιας ελεύθερης σχέσης ποικίλουν. Συνήθως η ελεύθερη σχέση περιλαμβάνει σεξουαλική σχέση χωρίς την προσδοκία της δέσμευσης. Μπορεί να είναι μονογαμική ή όχι και τα άτομα συμμετέχουν σε αυτή με δική τους επιλογή και ας νομίζουν πως θα διαρκέσει όσο εκείνα το επιθυμούν…!
Η ελεύθερη σχέση δεν είναι η σχέση της μιας βραδιάς! Είναι οι συχνές σεξουαλικές επαφές με το ίδιο άτομο, με στόχο την ικανοποίηση των σεξουαλικών αναγκών και τίποτα άλλο! Ελεύθερες σχέσεις υπάρχουν γιατί οι άνθρωποι τις δημιούργησαν. 
Τις συντηρούν, τις θέλουν, βρίσκουν ένα νόημα σε αυτές και δεν μπορεί κανείς να του πει ότι είναι λάθος. Ικανοποιούνται σε αυτές τις στιγμές, δεν δίνουν πολλά, τους ευχαριστεί η παρέα ενός ανθρώπου μόνο για συγκεκριμένο σκοπό! Γιατί όχι; Ίσως και να μην θέλουν να τους ερωτευτεί ποτέ κάνεις. Ο έρωτας είναι συναίσθημα, θέλει ένταση και ενέργεια… θέλει χρόνο από την ζωή σου…
Από την στιγμή που συμμετέχεις σε μια τέτοια σχέση δεν έχεις το δικαίωμα να ρωτήσεις, τι κάνει, που είναι και οτιδήποτε άλλο αφορά την καθημερινότητα. Οι άγραφοι κανόνες πρέπει να τηρούνται και να ξέρεις πως αν ο άλλος θελήσει να σου πει κάτι παραπάνω για την ζωή του, θα στο πει χωρίς να προηγηθεί ερώτηση. 
Μερικοί δεν καταφέρνουν να σεβαστούν αυτούς του κανόνες. Ίσως γιατί στην αρχή νομίζουν πως αυτή η σεξουαλική απελευθέρωση θα καταφέρει να τους εμποδίσει να ερωτευτούν τον άνθρωπο τον οποίο κάνουν συστηματικά σεξ. Συνήθως την πατάει ο ένας από τους δύο!
Πραγματικά, με τις ελεύθερες σχέσεις δεν χάθηκε κάτι; Μια πιο ολοκληρωμένη επαφή; Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι σταμάτησαν να ψάχνονται για τον αληθινό έρωτα. Ένα αυθόρμητο φλερτ, μια επιφανειακή γνωριμία, λίγα λόγια, περιορισμένες κινήσεις, περιορισμένες ανάγκες και υποχρεώσεις… σχέσεις με σύντομη ημερομηνία λήξης!
Αν δεν είσαι σε αυτούς που ΔΕΝ περνούν καλά με αυτό, φύγε την στιγμή που θα καταλάβεις πως μια ελεύθερη σχέση μπορεί να γίνει επικίνδυνη… πριν ερωτευτείς, πριν απογοητευτείς, πριν ψάχνεις την αυτοπεποίθησή σου! Ο καθένας ξέρει ποια είναι τα όριά του.
Δεν υπάρχει κακή και καλή επιλογή. Είναι να ξέρεις τι κάνεις και γιατί το κάνεις. Αν θέλεις την ησυχία σου, αν δεν θέλεις ιστορίες και δράματα… την απόλυτη αποδοχή της απουσίας του έρωτα, είναι ό,τι πρέπει! Μπορεί να είναι μια φάση που πρέπει να περάσεις για να δεις πραγματικά τι θέλεις.
Τίποτα δεν επιτρέπεται και τίποτα δεν απαγορεύεται αρκεί να είναι αυτό το οποίο ζητάς και σου φτάνει να κάνεις.
epirusblog.gr
5 of 5
Τι πάει να πει ελεύθερες σχέσεις;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6381454793660934617
item