Άρτα: Κέντρο Πρόληψης Άρτας - Ταξίδι στο όνειρο της φωτεινότητας Άρτα: Κέντρο Πρόληψης Άρτας - Ταξίδι στο όνειρο της φωτεινότητας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Κέντρο Πρόληψης Άρτας - Ταξίδι στο όνειρο της φωτεινότητας

Άρτα: Κέντρο Πρόληψης Άρτας - Ταξίδι στο όνειρο της φωτεινότητας
Σειρά δράσεων, ένα ταξίδι δηλαδή δημιουργίας στο όνειρο της φωτεινότητας και της ανθρωπινότητας, συντροφιά με τα παιδιά, τους δασκάλους τους και όλους όσοι θέλουν και βάζουν το «βλέμμα» της πρόληψης στη ζωή τους, ξεκίνησε το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας νομού Άρτας, συμμετέχοντας στην προετοιμασία της κοινότητας για την υποδοχή των μηνυμάτων των Χριστουγέννων.
Το ξεσκονιστήρι του Αι Βασίλη
Παίρνοντας ένας - ένας το ξεσκονιστήρι του Αϊ - Βασίλη σκεφτήκαμε, συζητήσαμε, ταξιδέψαμε σ’ όλη την προηγούμενη χρονιά και κρατήσαμε όλα εκείνα τα σημαντικά που μας βοηθούν να προχωράμε με αισιοδοξία και «ξεσκονίσαμε» ό,τι μας βαραίνει από την προηγούμενη χρονιά.
Δώσαμε και πήραμε ευχές και δύναμη αισιοδοξίας ο ένας από τον άλλο. Πήραμε φως από τα αστέρια της δημιουργίας, της ενίσχυσης των δεσμών και των σχέσεων, της ενεργητικής αλληλοϋποστήριξης. 
Έτσι, ξεκινήσαμε «να ξεσκονίζουμε», για να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο δημοτικό και νηπιαγωγείο Ράμιας την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.
Συνεχίσαμε «το ξεσκόνισμα» την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου με τους μαθητές της Γ΄ τάξης στο δημοτικό σχολείο Κομποτίου. Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πρόληψης συντροφιά με τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς των Δ1΄και Δ2΄ τάξεων του 3ου δημοτικού σχολείου Άρτας, ολοκληρώσαμε το «ξεσκόνισμα».
Στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πρόληψης, με τους μαθητές που συμμετέχουν στα προγράμματά μας ανταλλάξαμε ευχές, δημιουργήσαμε και φιλοτεχνήσαμε κάρτες για να στολίσουμε τα κλαδιά του Δέντρου της Πρόληψης.
Διευρύνοντας τον κύκλο της πρόληψης
Σ’ όλη την διάρκεια του Δεκεμβρίου συμμετείχαμε στην ενίσχυση όλων των προσπαθειών ευαισθητοποίησης της κοινότητας που κάνουν Σύλλογοι και φορείς ψυχοκοινωνικής υγείας μέσα από την λειτουργία δημιουργικών παζαριών.
Θέλοντας να ενισχύσουμε την ανάγκη της κοινότητας για περισσότερο φως μέσα στην καρδιά του χειμώνα, προσπαθήσαμε να εστιάσουμε σ’ εκείνες τις αξίες που μπορούν να γίνουν δύναμη και να μας βγάλουν από την σκοτεινιά. Όλα μπορούν να γίνουν στον κόσμο των παιδιών και των μεγάλων που έχουν όραμα.
Υπογράφει ο επιστημονικός υπεύθυνος,
παιδοψυχίατρος, Θεόδωρος Οικονομίδης
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Κέντρο Πρόληψης Άρτας - Ταξίδι στο όνειρο της φωτεινότητας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 9071794164367312753
Σχόλια
item