Πρέβεζα: Ομόφωνη απαλλαγή των ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ που κατηγορήθηκαν από αλιέα για παράβαση καθήκοντος και παράνομη κράτηση Πρέβεζα: Ομόφωνη απαλλαγή των ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ που κατηγορήθηκαν από αλιέα για παράβαση καθήκοντος και παράνομη κράτηση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Ομόφωνη απαλλαγή των ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ που κατηγορήθηκαν από αλιέα για παράβαση καθήκοντος και παράνομη κράτηση

Πρέβεζα: Ομόφωνη απαλλαγή των ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ που κατηγορήθηκαν από αλιέα για παράβαση καθήκοντος και παράνομη κράτηση
ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΔΙΚΑ

Δύο από τους πλέον ικανούς αξιωματικούς του λιμενικού σώματος που υπηρετούν στην περιοχή μας, βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Ναυτοδικείου Ιωαννίνων, μετά από καταγγελία παράνομου αλιέα, που διαπιστώθηκε, στην περιοχή της Κορωνησίας, να έχει ψαρέψει μεγαλύτερη ποσότητα σουπιών από ότι προβλέπεται (10 κιλά αντί για 5). 

Αφού τον έλεγξαν και διαπίστωσαν ότι ήταν παραβάτης και αφού ο αλιέας είχε υπογράψει και αποδεχθεί την παράβαση, λίγες μέρες μετά, υπό τον κίνδυνο μεγάλου προστίμου λόγω του ότι ήταν υπότροπος, κατήγγειλε τους λιμενικούς για να εκφοβίσει τόσο αυτούς - από νέο έλεγχο εις βάρος του, όσο και τους προϊσταμένους τους  σχετικά με το ύψος του προστίμου που θα του επέβαλαν.

Δηλαδή για να γλυτώσει 500 € τους έβαλε να διακινδυνέψουν την καριέρα και τη ζωή τους και των οικογενειών τους. Ο αλιέας, ισχυρίσθηκε ότι οι λιμενικοί ζύγισαν τις σουπιές μαζί με το νερό, δηλαδή τους κατηγόρησε για ευήθεια, και ότι στη συνέχεια προκειμένου να τον ελέγξουν, τον κατακράτησαν παράνομα.

Οι δύο ως άνω αξιωματικοί, φυσικά απαλλάχθηκαν παμψηφεί, πλην όμως, ανέβηκαν έναν Γολγοθά. Υποβλήθηκαν σε ΕΔΕ, σε δικαστήρια, σε έξοδα, σε ανησυχία, εντελώς μόνοι τους. 

Μπορεί στο τέλος να αποδείχθηκε η αλήθεια, η δικαιοσύνη όμως για να το πράξει αυτό, έπρεπε πρώτα να τους καθίσει στη θέση του κατηγορουμένου. Μάθαμε ότι οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί, αποτελούν ένα από τα καλύτερα πληρώματα σκάφους του λιμενικού που προστατεύει τον Αμβρακικό που στο παρελθόν τους έχουν απονεμηθεί εύφημες μνείες και ευαρέσκειες για την υψηλή αίσθηση καθήκοντος.

Μάθαμε επίσης, ότι ο παράνομος επαγγελματίας ψαράς που προσποιείται τον ερασιτέχνη, σύντομα θα βρεθεί σε πολύ δυσάρεστη θέση, αφού πλέον θα αλλάξει θέση με τους κατηγορούμενους για να μάθει τι είναι να είσαι ψεύτης και συκοφάντης και προπαντός τι σημαίνει «κατηγορούμενος».

Μόνο που την πρωτοβουλία αυτή, θα έπρεπε να την έχει η ίδια η πολιτεία, που για μια ψευδή καταγγελία, ασχολούνταν με έγγραφα, ΕΔΕ, δικογραφίες, κατηγορητήρια, απώλεια εργατοωρών, τόσοι υπάλληλοι, την ώρα που ο Αμβρακικός κινδυνεύει από τους παράνομους «ερασιτέχνες» αλιείς, που ζουν εις βάρος αυτών που είναι πραγματικά επαγγελματίες ψαράδες και μοχθούν και αγαπούν τη θάλασσα.

Αν αναρωτηθείτε, «Πως ένας υπάλληλος να ξανακάνει έλεγχο, όταν κινδυνεύει και το κράτος τον εγκαταλείπει» καλά θα κάνετε. Το ίδιο αναρωτιόμαστε και εμείς. Πάντως οι δύο συγκεκριμένοι αξιωματικοί, όχι μόνο δεν φοβήθηκαν, αλλά ξαναέλεγξαν τον συγκεκριμένο παραβάτη!!!

Από τον ιστότοπο όπου αντλήσαμε μέρος των πληροφοριών μας, μάθαμε και ένα καλό νέο: Ότι πλέον το Ελληνικό Δημόσιο, θα πληρώνει τον δικηγόρο του κατηγορούμενου υπαλλήλου. 

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ομόφωνη απαλλαγή των ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ που κατηγορήθηκαν από αλιέα για παράβαση καθήκοντος και παράνομη κράτηση
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8118704207373398047
Σχόλια
item