Γιάννενα: Ζητούν τροχονόμο και διατήρηση της διάβασης Γιάννενα: Ζητούν τροχονόμο και διατήρηση της διάβασης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ζητούν τροχονόμο και διατήρηση της διάβασης

Γιάννενα: Ζητούν τροχονόμο και διατήρηση της διάβασης

Τον τροχονόμο καλούνται να κάνουν καθημερινά οι γονείς και παππούδες των μικρών μαθητών του 16ου δημοτικού σχολείου και του 19ου νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, στην οδό Βορείου Ηπείρου, καθώς δεν έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων κατά τις ώρες προσέλευσης και απομάκρυνσης των μαθητών, ενώ υπάρχει και απόφαση κατάργησης της διάβασης που υπάρχει μπροστά από το σχολείο.

Πρόκειται για μια διάβαση που υπάρχει αρκετά χρόνια και εξυπηρετεί το σχολείο, για την οποία ωστόσο γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν ενημερωθεί ότι είναι παράνομη, ενώ καλούνται να κλείσουν την είσοδο του σχολείου και να χρησιμοποιούν αυτή που υπάρχει από την πίσω πλευρά.

Ωστόσο, αφενός μεγάλος αριθμός μαθητών προσέρχεται από αυτή την είσοδο, καθώς διαμένει από την πλευρά της Μαρίκας Κοτοπούλη και την ευρύτερη περιοχή, αφετέρου και η δεύτερη είσοδος, δίπλα σε έναν στενό δρόμο, είναι εξίσου επικίνδυνη για την προσέλευση τόσων παιδιών.


Τα προηγούμενα δύο χρόνια μάλιστα υπήρχε παρουσία ανδρών είτε της Τροχαίας ή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που βοηθούσαν την προσέλευση των παιδιών το πρωί, κατά την έναρξη των μαθημάτων και την αποχώρησή τους το μεσημέρι, με το τέλος του σχολικού ωραρίου.


«Φέτος αυτό δε γίνεται, οι αρχές δεν έχουν δώσει τροχονόμο. 


Εμείς αυτό που θέλουμε και ζητάμε, είναι ένα μέτρο προστασίας παραπάνω για να μπορούν να περάσουν με ασφάλεια τον δρόμο τα παιδιά, αλλά και οι παππούδες που τα συνοδεύουν, εξυπηρετώντας τους εργαζόμενους γονείς», σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σοφία Τζιάλλα.

«Έχουν το δικαίωμα, όπως όλα τα παιδιά της πόλης, να πάνε με ασφάλεια στο σχολείο τους. Πρέπει οι αρμόδιες αρχές να δώσουν σημασία. 


Είναι ένα σχολείο εντός πόλεως, αυτή είναι ουσιαστικά η κύρια είσοδος, από εδώ θα μπει και θα βγει ο μεγάλος όγκος των μαθητών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ίδια διάβαση εξυπηρετεί και τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου, απέναντι. «Το θέμα μας είναι να προλάβουμε κάτι, όχι να συμβεί κάτι και μετά να τρέχουμε και να λέμε τι δεν κάναμε», τόνισε η κ. Τζιάλλα.

Πέρα από την απουσία τροχονόμου, οι πληροφορίες που έχουν φτάσει και στη διεύθυνση του σχολείου, μιλούν για αποχαρακτηρισμό της διάβασης, που θα αναγκάσει μαθητές, γονείς και κηδεμόνες να περνούν από τα φανάρια στη συμβολή των οδών Β. Ηπείρου και Βηλαρά, μια διασταύρωση ουσιαστικά πέντε δρόμων, όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου Παύλος Ράπτης. 


«Λένε ότι η διάβαση δεν είναι νόμιμη, εξυπηρετεί όμως το σχολείο. Θεωρούμε ότι το γεγονός πως τα αυτοκίνητα κινούνται σε αυτόν τον δρόμο με μεγάλη ταχύτητα δεν πρέπει να ευσταθεί για την κατάργηση της διάβασης. 

Υπάρχουν προειδοποιητικές σημάνσεις για τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα και όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε κανένα ατύχημα. Αντιθέτως, θα υπάρξει αν η διάβαση αυτή καταργηθεί», σημείωσε ο κ. Ράπτης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ζητούν τροχονόμο και διατήρηση της διάβασης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1877926730879843176
Σχόλια
item