Πέτσας: Ισχύει η δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ Πέτσας: Ισχύει η δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πέτσας: Ισχύει η δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ

Πέτσας: Ισχύει η δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι ισχύει η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, μέχρι να φτάσουμε στο ποσό των 700 ευρώ.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Στέλιος Πέτσας εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης, μέσω του σχετικού νομοσχεδίου, να θέσει κανόνες στην οργάνωση των διαδηλώσεων. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι η διαδηλώσεις που γίνονται ατάκτως και αιφνιδιαστικά με αποτέλεσμα να προκαλείται χάος και ταλαιπωρία στους πολίτες. 

«Αυτό θα σταματήσει, με τη θεσμοθέτηση του οργανωτή από την πλευρά των διαδηλωτών που θα συνεργάζεται με τον αστυνομικό διαμεσολαβητή, αλλά και την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου εγκαίρως θα δηλώνονται χώρος και μέγεθος της κινητοποίησης», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Πέτσας: Μόνιμος μηχανισμός στήριξης στους συνταξιούχους

Αναφορικά με την 13η σύνταξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε ένα ποσό προεκλογικά για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. 

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη προβλέψει στον Προϋπολογισμό το αντίστοιχο ποσό που θα δοθεί και το 2020 στους συνταξιούχους, δημιουργώντας ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Κανένα πρόβλημα με Ιταλία για τον East Med

Σε ό,τι αφορά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της Ιταλίας, η οποία, όπως είπε, θα υπογράψει τη συμφωνία μετά την υπογραφή από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ. 

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι η Αθήνα αναμένει ενέργειες από την Άγκυρα που θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Δευτέρα ή Τρίτη το κοινωνικό μέρισμα

Τέλος, όπως είπε ο κ. Πέτσας, τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να δοθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ στις περιπτώσεις όπου δικαιούχοι υπέβαλλαν ένσταση, αυτή θα εξεταστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

epirusblog.gr
5 of 5
Πέτσας: Ισχύει η δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7648926434417952683
Σχόλια
item