Γιάννενα: Χάλκινα ...Και Κλαρίνα Έβαλαν "Φωτιά" Στα Γιάννινα!![Βίντεο-Φωτό]

Γιάννενα: Χάλκινα ...Και Κλαρίνα Έβαλαν "Φωτιά" Στα Γιάννινα!![Βίντεο-Φωτό]

Παραμονή Χριστουγέννων στα  Ιωάννινα   με τους μόνιμους κατοίκους  και  τους επισκέπτες να γίνονται ένα και    υπό τους ήχους των κλαρίνων και των χάλκινων   το γλέντι που στήθηκε, ξέφρενο και μέχρι πρωίας!

Από   το μεσημέρι της παραμονής Χριστουγέννων ψησταριές στήθηκαν σε κάθε γωνιά της πόλης   και μόλις έπεσε το βράδυ   τα χάλκινα   και τα κλαρίνα   έβαλαν "φωτιά"  στο ιστορικό κέντρο!


Μουσικές στη διαπασών επί της Ανεξαρτησίας  και στους πεζόδρομους ξεσήκωσαν τον κόσμο βγάζοντας  όλη την πόλη έξω!


 


Σημειώνεται ότι για τη διευκόλυνση  και την ασφάλεια   του κόσμου  η Τροχαία και φέτος απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων  όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Για την ιστορία ,ανάλογες  ήταν οι εικόνες  που επικρατούσαν   τέτοια μέρα  στα Ιωάννινα και τα παλιότερα χρόνια.


Στα χωριά γύρω  από το λεκανοπέδιο   παραμονή Χριστουγέννων οι νοικοκυρές φρόντιζαν να φτιάχνουν  τα πιο νόστιμα καλούδια για το γιορτινό τραπέζι  και  για να είναι απερίσπαστες στο έργο τους     έστελναν  τους άνδρες στα καφενεία.

Εκεί  μετά τον καφέ  ερχόταν τα μεζεδάκια, στη συνέχεια τα τσίπουρα  για να ακολουθήσουν οι οργανοπαίχτες που ξεσήκωναν τα χωριά με τα κλαρίνα τους!

Στο σήμερα  ,οι  επισκέπτες  από κάθε γωνιά της χώρας το γλέντησαν με την ψυχή τους, καταλαβαίνοντας γιατί η παραμονή Χριστουγέννων είναι μοναδική στα Γιάννινα δίνοντας  ραντεβού για το επόμενο μεγάλο γλέντι στην πρωτεύουσα της Ηπείρου σε λίγες μέρες ,την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!


βίντεο /μοντάζ Χάρης Πετρίδης
epirus-tv-news.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Χάλκινα ...Και Κλαρίνα Έβαλαν "Φωτιά" Στα Γιάννινα!![Βίντεο-Φωτό]
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1430539660043263880
item