Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση επεξεργάζεται δικά της μοντέλα βιωσιμότητας χρέους

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση επεξεργάζεται δικά της μοντέλα βιωσιμότητας χρέους

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται δικά της μοντέλα βιωσιμότητας του χρέους, προκειμένου- εντός του 2020- να διεκδικήσει χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος ότι ο στόχος για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα είναι εφικτός, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». 

Οταν δημιουργηθεί ο αναγκαίος πρόσθετος δημοσιονομικός στόχος, θα υπάρξουν πρόσθετες φοροελαφρύνσεις, σημείωσε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών και σημείωσε ότι προτεραιότητες είναι η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Σταϊκούρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ούτε ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα

Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει όφελος για τη μεσαία τάξη από τις μειώσεις φόρων, ο Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ότι συνδυαστικά από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος αναμένεται μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα κατά 23%, στα μεσαία εισοδήματα κατά 16% και στα υψηλότερα εισοδήματα κατά 7%.

Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν άφησε ούτε 1 ευρώ για αυτό τον σκοπό, γιατί «διένειμε το φετινό κοινωνικό μέρισμα για προεκλογικούς λόγους ως δήθεν 13η σύνταξη». 

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά δημιούργησε και δημοσιονομικό χώρο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διανείμουμε πλούτο που δεν υπάρχει».

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι το σχέδιο «Ηρακλής» θα οδηγήσει σε μείωση άνω των 30 δισ. ευρώ, ή 40%, των «κόκκινων» δανείων. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόσθετες παρεμβάσεις εντός του 2020, οι οποίες θα μειώσουν περισσότερο τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση επεξεργάζεται δικά της μοντέλα βιωσιμότητας χρέους
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4249256247897419832
item