Γιάννενα: Δωρεάν εμβολιασμός στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Γιάννενα: Δωρεάν εμβολιασμός στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πολιτών στη δράση εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, με πρωτοβουλία της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών.

Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ελεγχθούν και να εμβολιαστούν δωρεάν για τη γρίπη, την πνευμονία, τον έρπητα ζωστήρα και τον τέτανο.

Οι δράσεις της 1η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων για τη διάδοση του μηνύματος «Ενημερώσου – Εμβολιάσου - Προστάτεψε την υγεία σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα», είναι συνεχείς, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας του εμβολιασμού. 

Η παθολόγος Αναστάζια Κεή σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο σωστός εμβολιασμός είναι βασική ασπίδα προστασίας της υγείας, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σημείωσε ότι ο Δήμος στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς η πρόληψη είναι καθοριστικής σημασίας.

Από τη βρεφική ηλικία μέχρι την ενήλικο ζωή, ο εμβολιασμός προστατεύει από λοιμώδη νοσήματα όπως διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, ανεμοβλογιά και έρπητα ζωστήρα, μηνιγγιτιδοκοκκικές και πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις, ηπατίτιδα Α και Β, γρίπη, γαστρεντερίτιδα από ροταϊό και λοιμώξεις από HPV. 

Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα παγκοσμίως σχεδόν 20 εκατομμύρια μη εμβολιασμένα ή μερικώς εμβολιασμένα παιδιά.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δωρεάν εμβολιασμός στο Δημαρχείο Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7560401556058450952
item