Θεσπρωτία: Πως εορτάστηκαν στη Θεσπρωτία τα Χριστούγεννα

Θεσπρωτία: Πως εορτάστηκαν στη Θεσπρωτία τα Χριστούγεννα
Με καλό καιρό και καλή διάθεση των ανθρώπων, εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στη Θεσπρωτία. 

Οι πιστοί προσήλθαν στις εκκλησίες, ενώ μετά ακολούθησαν οικογενειακά τραπέζια. 
Ολημερίς της 24ης Δεκεμβρίου καφετέριες και καφενεία στην Ηγουμενίτσα οργάνωσαν μικρά γλέντια.  

Ο Μητροπολίτης Τίτος ιερούργησε, ανήμερα της Γέννησης του Χριστού, στο μητροπολιτικό ναό της Παραμυθιάς, πλαισιούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως και άλλους  κληρικούς.

Την παραμονή των Χριστουγέννων παιδιά της Φιλαρμονικής του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς, επισκέφτηκαν το Σεβασμιώτατο στο Επισκοπείο και έψαλλαν τα κάλαντα.  

Να σημειωθεί ότι στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας η ακολουθία, ξεκίνησε, κατά το παλαιό τυπικό, στις 3 τη νύχτα. Και η συμμετοχή των ανθρώπων ήταν μεγάλη. 

Στο κήρυγμά του ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "Τα Χριστούγεννα είναι κάτι πολύ βαθύτερο από τη διασκέδαση, το γλεντοκόπημα, τα φωτάκια, τα δένδρα, τα ψώνια, τα δώρα, τις διακοπές. 

Ας ζεστάνουμε τις παγωμένες συνειδήσεις μας και ας γυρέψουμε ταπεινά, τα Χριστούγεννα, εκεί, που πρέπει να είναι, στη φάτνη της καρδιάς μας, ναι της δικής μας καρδιάς. 

Εκεί, θα τον βρούμε τον Χριστό, που από τη γέννησή του μέχρι σήμερα μας "κυνηγάει", μας μιλάει, αλλά δεν τον γνωρίζουμε και δεν τον αναγνωρίζουμε, γιατί στεκόμαστε στα τυπικά και αποφεύγουμε τα ουσιαστικά. 

Αναπαυόμαστε στα ρηχά και επιφανειακά και δεν τολμούμε... να κάνουμε άλμα στα βαθιά και εσωτερικά".

Και πρόσθεσε: "Αν το τολμήσουμε, θα ξεχάσουμε, έστω και για λίγο τις κακές μας συνήθειες, και θα ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. 

Σαν καλοί Χριστιανοί το οφείλουμε και απέναντι στο Θείο Βρέφος και απέναντι στους συνανθρώπους μας, που περιμένουν να δουν την όψη της αγάπης μας". 

Εξάλλου πολλοί πιστοί προσήλθαν και στις Μονές Γηρομερίου και Ραγίου. 

Αυτό, που απομένει, είναι να βιώσουμε την υπέροχη διδαχή του Θείου Βρέφους. Να την κάνουμε πράξη και ζωή. 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Πως εορτάστηκαν στη Θεσπρωτία τα Χριστούγεννα
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 225872686063812451
item