Σεντένο: «Βλέπουμε καλά σημάδια στην Ελλάδα» Σεντένο: «Βλέπουμε καλά σημάδια στην Ελλάδα» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σεντένο: «Βλέπουμε καλά σημάδια στην Ελλάδα»

Σεντένο: «Βλέπουμε καλά σημάδια στην Ελλάδα»

Με την επισήμανση ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup για καλούς λόγους αυτή τη φορά» ο Μάριο Σεντένο απέδωσε το θετικό κλίμα που επικρατεί για τη χώρα μας στις Βρυξέλλες, όπου ξεκινά σε λίγα λεπτά η τελευταία σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη φετινή χρονιά.

«Η έκθεση της Κομισιόν είναι αρκετά θετική, βλέπουμε καλά σημάδια» ανέφερε για την Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Ο κ. Σεντένο σημείωσε ότι το σημερινό Eurogroup θα ασχοληθεί με πολλά θέματα, όπως τα προσχέδια προϋπολογισμών των κρατών-μελών της ευρωζώνης, τα οποία, βάσει της αποτίμησης της Κομισιόν, δεν εμφανίζουν καμία σημαντική παρέκκλιση από τους ευρωπαϊκούς κανόνες. 

«Αυτά είναι καλά νέα για τη δημοσιονομική κατάσταση στην ευρωζώνη συνολικά, παρά την επιβράδυνση που βλέπουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Σε διευρυμένη σύνθεση το Eurogroup θα εξετάσει επίσης τα θέματα της τραπεζικής ένωσης και της αλλαγής της Συνθήκης για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), με τις σχετικές διαβουλεύσεις να συνεχίζονται όμως και μετά τη σημερινή συνεδρίαση. 


Μάλιστα, ο κ. Σεντένο τόνισε ότι οι αλλαγές ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος του ESM δεν θα απασχολήσουν το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της προσεχούς εβδομάδας.

«Θα δούμε την τεχνική δουλειά που έχει γίνει, με την προσδοκία να υπογράψουμε τις αλλαγές στη Συνθήκη στις αρχές του νέου έτους, όχι στο Συμβούλιο του Δεκεμβρίου», είπε.
epirusblog.gr
5 of 5
Σεντένο: «Βλέπουμε καλά σημάδια στην Ελλάδα»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2507525080813035690
Σχόλια
item