Γιάννενα: Μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινά η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Γιάννενα: Μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινά η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινά η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Γιάννενα: Μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινά η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Στα μέσα του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ, ενός πρωτοπόρου έργου σε όλη την Ελλάδα, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες 28 ωφελούμενων, ατόμων με αναπηρία.


Η επιστημονική επιτροπή της ΕΛΕΠΑΠ προχωρά στην αξιολόγηση των ατόμων που έχουν αιτηθεί τη διαμονή τους στις Στέγες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η προκήρυξη των θέσεων του προσωπικού, όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Νατάσα Μπέγκα, με αφορμή τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Εταιρίας.
«Σήμερα γίνεται η πρώτη αξιολόγηση από την επιστημονική ομάδα για το ποιά άτομα μπορούν να μείνουν στις ΣΥΔ. 
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει η προκήρυξη των θέσεων του προσωπικού που θα στελεχώσει τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και προχωράμε κάθε βδομάδα να εξετάζουμε τις αιτήσεις που έχουμε για τους ωφελούμενους. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου οι Στέγες θα αρχίσουν να λειτουργούν. 
Είναι τα πρώτα τέτοιας μορφής σπίτια στην Ελλάδα, στα οποία θα μένουν 28 άτομα με αναπηρία και θα έχουν γύρω στα 35 άτομα προσωπικό που, επί 24ωρου, θα τους βοηθά και θα τους στηρίζει. Κάνω έκκληση, όσοι νομίζουν ότι έχουν ανάγκη για το παιδί τους, να κάνουν αίτηση για τις Στέγες», σημείωσε η κ. Μπέγκα.

Με συνέργειες οι εκδηλώσεις

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά, οι εκδηλώσεις της ΕΛΕΠΑΠ ενόψει των Χριστουγέννων και κυρίως, η θεατρική παράσταση που γίνεται κάθε χρόνο, θα γίνουν σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

Η φετινή εορταστική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 6.45 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο και, όπως ανέφερε η κ. Μπέγκα, δε θα γινόταν χωρίς τη μεγάλη στήριξη και βοήθεια από ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. 

Παράλληλα, την κατασκευή των σκηνικών έχουν αναλάβει οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο καθηγητής Χρήστος Σκαλκώτος, ενώ την μουσική επιμέλεια έχει η μουσικός Δανάη Φώτη.

Η θεατρική παράσταση χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος γίνεται από τα παιδιά του προγράμματος πρώιμης παρέμβασης, από 2 έως 5 ετών, με τίτλο «Η Γέννηση του Χριστού». Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση των ενηλίκων με τίτλο «Ο Σκυθρωπούλης την παραμονή των Χριστουγέννων».

«Περιμένουμε να έρθετε και να δείτε τι μπορεί να κάνει ένα παιδί ανάπηρο, όταν διδαχθεί σωστά και, ακόμη, πόση δύναμη κρύβει ο άνθρωπος μέσα του», σημείωσε η κ. Μπέγκα, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών και ενηλίκων της ΕΛΕΠΑΠ.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, μεθαύριο Τετάρτη, από τις 6 απόγευμα, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων θα στηθεί το εορταστικό μπαζάρ της ΕΛΕΠΑΠ.

Η κ. Μπέγκα ευχαρίστησε την 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, τον δήμο Ιωαννιτών και το ΠΚΔΙ με την Φιλαρμονική μπάντα του, καθώς και την εθελοντική γυναικεία ομάδα στήριξης της ΕΛΕΠΑΠ.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινά η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4003367926801973348
Σχόλια
item