Γιάννενα: Αναγκαιότητα οι παρεμβάσεις για τη συγκοινωνία στο παραλίμνιο μέτωπο Γιάννενα: Αναγκαιότητα οι παρεμβάσεις για τη συγκοινωνία στο παραλίμνιο μέτωπο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αναγκαιότητα οι παρεμβάσεις για τη συγκοινωνία στο παραλίμνιο μέτωπο

Γιάννενα: Αναγκαιότητα οι παρεμβάσεις για τη συγκοινωνία στο παραλίμνιο μέτωπο
Από τον Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας ήρθε η δεύτερη θετική προσέγγιση στην πρόταση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για την εφαρμογή ενός μοντέλου συνδυαστικών συγκοινωνιών στο παραλίμνιο μέτωπο, ακόμη και εντός της λίμνης με νέα δρομολόγια και τη χρήση νέων πλωτών μέσων.
Πριν από λίγες ημέρες ήταν ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ που χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του Αστικού ΚΤΕΛ τονίζοντας πως η αλλαγή του υφιστάμενου μοντέλου είναι αναγκαιότητα και χθες ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Φ. Φίλιος σε δηλώσεις του τόνισε πως η πρόταση αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Πρόσθεσε μάλιστα πως στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φορέα με την Μονάδα Διαχείρισης Προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης έχει επισημανθεί η αναγκαιότητα για παρεμβάσεις συγκοινωνιακού και κυκλοφοριακού χαρακτήρα στο παραλίμνιο μέτωπο, με πρώτιστη προτεραιότητα την μείωση χρήσης του Ι.Χ και την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
«Απαιτείται μία συνδυαστική δουλειά ώστε η εξυπηρέτηση και η προσέγγιση του παραλίμνιου μετώπου να γίνεται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, γιατί αυτό θα βελτιώσει και την εικόνα του παραλίμνιου μετώπου, αλλά και την ίδια την εξυπηρέτηση μετακίνησης.
Η πρόταση συζητήθηκε και στην Επιτροπή Διαβούλευσης, θεωρώ ότι έχει επιστημονική βάση και θα πρέπει να υποτάσσεται σε έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό, σε συνδυασμό με την αύξηση του τουρισμού, την επικείμενη επανέναρξη των δρομολογίων των υδροπλάνων και τη βελτίωση των υποδομών στο αεροδρόμιο.
Αναφορικά με την χρήση νέων πλωτών μέσων αλλά και τη δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης σε διαφορετικά σημεία από τον μόλο και το νησί, το κρίσιμο ζητούμενο είναι τα δρομολόγια να είναι βιώσιμα και να μην χρειαστεί να αλλάζουνε κάθε τόσο.
Για να γίνουν βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, για να αφήσουμε το Ι.Χ και να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στο παραλίμνιο μέτωπο», ανέφερε ο κ. Φίλιος.
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αναγκαιότητα οι παρεμβάσεις για τη συγκοινωνία στο παραλίμνιο μέτωπο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 302114052325425398
Σχόλια
item