Κατρούγκαλος: Οι καταλήψεις είναι πολιτιστικό γεγονός - Βορίδης: Δεν βρήκαμε πουθενά έργα τέχνης

Κατρούγκαλος: Οι καταλήψεις είναι πολιτιστικό γεγονός - Βορίδης: Δεν βρήκαμε πουθενά έργα τέχνης

Μια διαφορετική εκδοχή για το φαινόμενο των καταλήψεων επιχείρησε να δώσει σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης θεωρούνται πολιτιστικό γεγονός.

Οι απόψεις του πρώην υπουργού και νυν τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή τυου ΣΚΑΙ και είχαν ως προφανή στόχο να υποβαθμίσουν τη σημασία των καταλήψεων και ότι δεν αποτελούν βασική απειλή για την ασφάλεια...

Οι απόψεις του Γιώργου Κατρούγκαλου όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών με ψχαρακτηριστικότερη αυτή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ο οποίος έσπευσε να επισημάνει ότι από τις έρευνες της αστυνομίας στα υπο κατάληψη κτίρια δεν βρέθηκαν πίνακες ζώγραφικής αλλά καδρόνια και κράνη!

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πρέπει να κλείσουν οι καταλήψεις, ο κ, Κατρούγκαλος απάντησε: «Εξαρτάται για τι μιλάμε. Κουβεντιάζαμε πριν για το Βερολίνο και το Αμβούργο, όταν πάτε εκεί θα δείτε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που πράγματι, στο πλαίσιο της αντικουλτούρας δήμοι ανέχονται τις καταλήψεις, ως πολιτιστικό γεγονός… Υπάρχει το φαινόμενο που ξεκίνησε το 1968 που ονομάστηκε αντικουλτούρα…».

Παράλληλα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν παρόμοια περιστατικά αστυνομικής βίας. «Δεν είχαμε παρόμοια περιστατικά (επί ΣΥΡΙΖΑ) να ξεγυμνώνονται άνθρωποι. 

Φοβόμαστε ότι ορισμένοι θέλουν να καλλιεργήσουν την ιδέα ενός εσωτερικού εχθρού…», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι η βασική απειλή για την ασφάλεια των πολιτών δεν προέρχεται από τις καταλήψεις.


«Δεν έχουμε βρει έργα τέχνης στις καταλήψεις, ούτε εικαστικά, ούτε πίνακες, ούτε γλυπτά. Δεν έχουμε κάτι σχετικό. Βρίσκουμε κάτι κοντάρια, κάτι κράνη και μπουκάλια για τις μολότοφ» απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. 

Και με σκωπτικό ύφος σημείωσε: «Ίσως ο κ. Κατρούγκαλος να έλεγε ότι στο πλαίσιο του μεταμοντερνισμού ενδεχομένως να είναι και ένα δρώμενο να πετάς μολότοφ».


Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ με τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου και τις αντιδράσεις

epirusblog.gr
5 of 5
Κατρούγκαλος: Οι καταλήψεις είναι πολιτιστικό γεγονός - Βορίδης: Δεν βρήκαμε πουθενά έργα τέχνης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1308151546254210004
item