Άρτα: Η απόφαση των κατοίκων καθαρή… Οι συμπεριφορές των παραγόντων προβληματίζουν! Άρτα: Η απόφαση των κατοίκων καθαρή… Οι συμπεριφορές των παραγόντων προβληματίζουν! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Η απόφαση των κατοίκων καθαρή… Οι συμπεριφορές των παραγόντων προβληματίζουν!

Άρτα: Η απόφαση των κατοίκων καθαρή… Οι συμπεριφορές των παραγόντων προβληματίζουν!
Ούτε συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας Δομής Φιλοξενίας, στην έκταση που προορίζεται για Βιοτεχνικό Πάρκο…
Όπως αναμενόταν… Όσοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στον Αμμότοπο, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των κατοίκων του χωριού, για συμμετοχή στην λαϊκή συνέλευση που είχαν προγραμματίσει, δεν άφησαν ούτε την ελάχιστη πιθανότητα, να δημιουργηθεί σε χώρο 80 στρεμμάτων της περιοχής Κριεκούκια, δομή φιλοξενίας μεταναστών, όπως ανέφερε το αίτημα που έθεσε προς τον Δήμο Αρταίων το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, γιατί έχει προγραμματίσει την άμεση κατασκευή των υποδομών, ώστε η δομή φιλοξενίας να λειτουργήσει άμεσα. 
Όμως με αρνητική την απόφαση του τοπικού συμβουλίου, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν πρόκειται να προκύψει, που σημαίνει ότι απ’ την πλευρά του θα κάνει από μόνο του τις επιλογές.
Κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο της λειτουργίας δομής φιλοξενίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο οποίος θύμισε αυτό που όλοι είπαν, όταν πληροφορήθηκαν αυτή την εξέλιξη. 
Ότι δηλαδή, δεκαετίες τώρα, περιμένει η Άρτα, να κάνει ένα αναπτυξιακό βήμα και τώρα που είναι έτοιμο να γίνει, να το παραπέμψουμε και πάλι σε διαδικασίες, που κανένας δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν.
Ενδιαφέρον είχε η αποκάλυψη του προέδρου, που ανέφερε πως δέκα πέντε ημέρες πριν είχε στείλει επιστολή προς τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, για να ενημερωθεί το τι συμβαίνει σε σχέση με το θέμα του Βιομηχανικού Πάρκου και δεν έλαβε απάντηση. 
Η αποκάλυψη οδήγησε σε σκέψεις, όπως συνέβη και με την τοποθέτηση του Χρήστου Γκόκα. Ο βουλευτής είπε πως επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, ο οποίος του είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα σε σχέση με το θέμα αυτό.
Παράλληλα συζητήθηκε και η απουσία του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, όπως και του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, όπως επίσης και των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας. Παραβρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της μειοψηφίας Δημήτρης Τρομπούκης. 
Αρνητική ήταν η κριτική και για τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, που έπρεπε να είναι εκεί, αλλά ο Δήμος φαίνεται πως αρκέστηκε να εκπροσωπηθεί απ’ τον αντιδήμαρχο Γιώργο Μπουκοβάλα και τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Σωτήρη Χρηστούλη
Σ’ ότι αφορά τον Δήμο Αρταίων, παραβρέθηκε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τζένη Ταπρατζή – Κοίλια και ο επικεφαλής του συνδυασμού «πολίτες με όραμα» Γιώργος Μπαλάγκας.
Ο μόνος δημοτικός σύμβουλος που παραβρέθηκε, ήταν ο Ηλίας Κοσμάς, που εκλέγεται στην εν λόγω δημοτική κοινότητα και εξέφρασε τον προβληματισμό του, για κάποιες εξελίξεις που μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
Στην συνέλευση του Αμμοτόπου, συμμετείχε και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλοβάτου Πάνος Τσαντήλας, ο οποίος είπε πως ενώνει την αγωνία του, με αυτή των κατοίκων του Αμμοτόπου, μιας και έχει πληροφορίες για το ενδεχόμενο ν’ αναζητηθεί χώρος, στα όρια της κοινότητας που εκπροσωπεί…epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Η απόφαση των κατοίκων καθαρή… Οι συμπεριφορές των παραγόντων προβληματίζουν!
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6919276137806501094
Σχόλια
item