Πρέβεζα: Οι Μαθητές Της Πρέβεζας Διδάσκουν ... Αλληλεγγύη

Πρέβεζα: Οι Μαθητές Της Πρέβεζας Διδάσκουν ... Αλληλεγγύη

Συγκεντρώνουν είδη βοήθειας για τα προσφυγόπουλα στη Φιλιππιάδα

Με στόχο «με την αλληλεγγύη μας να σβήσουμε τη φρίκη από τα πρόσωπα των προσφυγόπουλων», η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας έχει πάρει πρωτοβουλία για να παρθούν αποφάσεις από τα 5μελή και τα 15μελή μαθητικά συμβούλια για αλληλεγγύη σε αυτά τα παιδιά, αλλά και για συγκέντρωση ειδών βοήθειας που θα παραδώσουν στο hotspot της Φιλιππιάδας την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Στα τσακίδια οι φασίστες και το βρώμικο δηλητήριό τους! Υψώνουμε τοίχος προστασίας των κυνηγημένων!

Συμμαθητές μας από το σχολείο της Κόνιτσας Ιωαννίνων μάς ενημέρωσαν ότι το πρωί της Παρασκευής 15 Νοέμβρη, πηγαίνοντας στο σχολείο αυτοί και οι καθηγητές τους, αντίκρισαν εμετικά φασιστικά συνθήματα που είχαν γράψει φασιστοειδή το προηγούμενο βράδυ στο σχολείο τους. 

Λέρωσαν το σχολείο με φριχτά συνθήματα όπως "κάτι ακούγεται για νεκρούς στο Πολυτεχνείο", "1974-2019 45 χρόνια μέσα στο ψέμα" και μάλιστα δυο μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Είναι οι ίδιοι απαίσιοι που πέρσι χτύπησαν με ρόπαλα και αλυσίδες παιδιά 12 χρονών, προσφυγόπουλα που έπαιζαν στο γήπεδο Κόνιτσας, στέλνοντάς τα στο νοσοκομείο. Είναι οι ίδιοι που πριν από λίγες εβδομάδες σε σχολείο της Θεσσαλονίκης χαράκωσαν προσφυγόπουλο και τόλμησαν να του πούνε να μην ξανατολμήσει να πάει στο σχολείο του…

Εμείς τους απαντάμε: Ψάξτε να κρυφτείτε! Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας! Το καλύτερο μάθημα, το μάθημα της αλληλεγγύης θα το διδάξουμε εμείς! Αυτό που τους πονάει είναι το οργισμένο ποτάμι των μαθητών που αγκαλιάζει τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται ή θα έρθουν στα σχολεία μας. 

Γιατί εμείς οι μαθητές ξέρουμε ότι ο πόλεμος, το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις φταίνε που έχει έρθει η φρίκη στα πρόσωπα των προσφυγόπουλων συμμαθητών μας. Και τη φρίκη αυτή θα τη σβήσουμε με την αλληλεγγύη μας.

Γι΄αυτό:

Έχουμε ξεκινήσει ήδη να παίρνουμε αποφάσεις αλληλεγγύης στα σχολεία μας, στα 5μελή και 15μελή στην Πρέβεζα. Καταδικάζουμε τη δράση των φασιστών.

Μαζεύουμε και συνεχίζουμε σε κάθε τάξη, κάθε σχολείο, ο καθένας μας, μαζεύουμε σχολικά είδη (τετράδια, στυλό κλπ), παιδικά παιχνίδια, ρούχα για να τα παραδώσουμε οι ίδιοι στα προσφυγόπουλα, στο hotspot της Φιλιππιάδας την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη».
 902.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Οι Μαθητές Της Πρέβεζας Διδάσκουν ... Αλληλεγγύη
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5578009023038840494
item