8 Γιατροσόφια Των Παππούδων Μας Που Μπορούν Να Σε Ανακουφίσουν Όταν Είσαι Άρρωστος 8 Γιατροσόφια Των Παππούδων Μας Που Μπορούν Να Σε Ανακουφίσουν Όταν Είσαι Άρρωστος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

8 Γιατροσόφια Των Παππούδων Μας Που Μπορούν Να Σε Ανακουφίσουν Όταν Είσαι Άρρωστος

8 Γιατροσόφια Των Παππούδων Μας Που Μπορούν Να Σε Ανακουφίσουν Όταν Είσαι Άρρωστος

Γιατροσόφια της γιαγιάς: Η γιαγιά δεν έδινε απλώς συμβουλές για την υγεία. Αν είχες κάποιο πρόβλημα, η ίδια έφτιαχνε το γιατροσόφι της και στο έδινε να το πάρεις. 

Μετά τη χορήγησή του, σύμφωνα με τις οδηγίες της, γινόσουν καλά. Δεν υπήρχαν φάρμακα και γιατροί. Η γιαγιά σου είχε τις δικές της τεχνικές.

Ποια είναι τα οκτώ γιατροσόφια της γιαγιάς

Κρυολόγημα: Η κοτόσουπα της γιαγιάς μπορεί να περιέχει μια σειρά από ουσίες με ήπιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.Πονόλαιμος: Το αλατόνερο της γιαγιάς μπορεί να ανακουφίσει από τον πονόλαιμο.Εγκαύματα: Η γιαγιά είχε πάντα φρέσκο γάλα στην κουζίνα της και πολύ πιθανό να σού έχει μείνει και εσένα αυτή η συνήθεια. Βύθισε μια πετσέτα σε ένα μπολ με μίγμα από ίση ποσότητα γάλακτος και νερού. Ακούμπησε τις κομπρέσες στην περιοχή για 10-15 λεπτά.

Ναυτία: Φτιάξε τσάι, βάζοντας φέτες φρέσκου τζίντζερ σε βραστό νερό. Πρόσθεσε λίγη καστανή ζάχαρη και πιες το για να ανακουφιστείς από τη ναυτία.


Τα υπόλοιπα γιατροσόφια της γιαγιάς

Τσιμπήματα: Τρίψε ένα παγάκι στην περιοχή για να μειώσεις τον κνησμό και το πρήξιμο.

Πυρετός: Για να νιώσεις καλύτερα προτείνει αυτό που θα πρότεινε και όποια γιαγιά και αν ρωτούσες: Ένα χλιαρό μπάνιο και δροσερές κομπρέσες στο μέτωπο.Βήχας: Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι 30 λεπτά πριν τον ύπνο μπορεί να μειώσει τον βήχα σε παιδιά ηλικίας μεγαλύτερης των δύο ετών. Έτσι, έκανε και η γιαγιά μας.

Έκζεμα και ξηροδερμία: Γέμισε τη μπανιέρα σου και ρίξε λίγη βρώμη. Απόλαυσε το μπάνιο σου για είκοσι λεπτάκια. Θα διακρίνεις την πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα που είχες ποτέ.
epirusblog.gr
5 of 5
8 Γιατροσόφια Των Παππούδων Μας Που Μπορούν Να Σε Ανακουφίσουν Όταν Είσαι Άρρωστος
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6801628627385021415
Σχόλια
item