Οι 6+1 συμβουλές για όσους ταξιδεύουν στη Νοτιοανατολική Ασία για πρώτη φορά! Οι 6+1 συμβουλές για όσους ταξιδεύουν στη Νοτιοανατολική Ασία για πρώτη φορά! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι 6+1 συμβουλές για όσους ταξιδεύουν στη Νοτιοανατολική Ασία για πρώτη φορά!

Οι 6+1 συμβουλές για όσους ταξιδεύουν στη Νοτιοανατολική Ασία για πρώτη φορά!
Εμείς έχουμε φτιάξει μια λίστα με τις 7 πιο χρήσιμες συμβουλές, που θα κάνουν το ταξίδι σας στη Νοτιοανατολική Ασία πολύ ευκολότερο, που περιλαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες για τη μετακίνηση ή ακόμα και τον καιρό.
Ένα ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία είναι σίγουρα μια εμπειρία μοναδική, ωστόσο όταν ταξιδεύει κανείς για πρώτη φορά, μπορεί κάποια πράγματα να τον δυσκολέψουν.
Μην προσπαθήσετε τα δείτε κυριολεκτικά τα πάντα
Είτε ταξιδεύετε για μερικές μέρες, εβδομάδες ή και μήνες, η κορυφαία συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να μην πιεστείτε να δείτε τα πάντα. 
Θέλετε πραγματικά να στριμώχνεστε στα μέσα ή να τρέχετε από λεωφορείο σε αεροπλάνο ή τραίνο απλώς για να θεωρήσετε ότι έχετε δει λίγους περισσότερους προορισμούς; 
Θα ζήσετε μια πολύ πιο απολαυστική (και αυθεντική) εμπειρία αν πάτε σε λιγότερα μέρη αλλά επικεντρωθείτε στο να τα γνωρίσετε καλύτερα.

Αγοράστε μια τοπική κάρτα sim για κάθε χώρα

Εκμεταλλευτείτε τους πάγκους με τις κάρτες sim που θα βρείτε στο αεροδρόμιο και αγοράστε μια ώστε να έχετε 3G δεδομένα. Κοστίζει γύρω στα 10 ευρώ και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις χρεώσεις περιαγωγής και να ζητάτε τους κωδικούς για το Wi-Fi όπου πηγαίνετε.

Μπορείτε να απολαύσετε καλό καιρό ακόμα και κατά τη διάρκεια της “Βροχερής Περιόδου”

Η βροχερή περίοδος στη Νοτιοανατολική Ασία είναι γύρω στο Μάιο-Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, και ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι την περίοδο των Μουσώνων βρέχει όλη την ώρα.
Παρά το γεγονός ότι μπορεί όντως να βρέχει πολύ, συνήθως πρόκειται για μια καταιγίδα την ημέρα για 1-2 ώρες και μετά έχει καταγάλανο ουρανό και λιακάδα. Επίσης, εκείνη την περίοδο τα ξενοδοχεία και οι πτήσεις είναι πολύ πιο φθηνά.

Κατεβάστε την εφαρμογή Grab στο κινητό σας

Η ασιατική εκδοχή του Uber, είναι το Grab και πρόκειται για τον ευκολότερο τρόπο να κλείσετε ταξί με αυτοκίνητο ή δίκυκλο. Όπου κι αν βρίσκεστε, απλώς μπείτε στην εφαρμογή και εισάγετε την τοποθεσία σας. Είναι φθηνότερο από το συνηθισμένο ταξί και μπορείτε να πληρώσετε και με κάρτα!

Στα μεγάλα ταξίδια πάρτε μαζί σας σνακ

Αν σχεδιάζετε να κάνετε ένα μακρύ ταξίδι με το τραίνο, σας συμβουλεύουμε να πάρετε μαζί σας φαγητά και σνακ. Επίσης, καλό είναι να έχετε και κάτι για να περνά η ώρα σας, π.χ. Ένα βιβλίο, αφού μόνο λίγα νέα τραίνα έχουν Wi-Fi.

Σεβαστείτε τα τοπικά έθιμα και τη Βουδιστική κουλτούρα

Γενικότερα πρόκειται για μια βουδιστική περιοχή, που σημαίνει ότι ο κόσμος είναι μετριοπαθής κι ευγενικός. 
Θυμηθείτε το όπου πηγαίνετε και φροντίστε να ντύνεστε καταλλήλως όταν είναι να μπείτε σε κάποιο ναό. Μη νευριάζετε και μην υψώνετε τη φωνή σας, αφού αυτό δε θα λύσει τίποτα, και πιθανόν να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Αποφύγετε τις δραστηριότητες τουρισμού με ζώα και προτιμήστε τον οικοτουρισμό

Όταν αναζητά κανείς όσα μπορεί να κάνει στη Νοτιοανατολική Ασία, θα πρέπει να εστιάζει σε ξεναγήσεις που αφορούν τοπικές κοινότητες, στηρίζουν τους ντόπιους και προωθούν το βιώσιμο ταξίδι. 
Μπορεί να δείτε ξεναγήσεις σε φάρμες με τίγρεις, μαϊμούδες ή ελέφαντες, ωστόσο θα πρέπει να ξέρετε ότι τα ζώα γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης και κακοποίησης. 
Κάντε την έρευνά σας και βεβαιωθείτε ότι αν πρόκειται για καταφύγια με ελέφαντες, τα χρήματα προορίζονται για τη βοήθεια επανένταξής τους στη φύση και ότι δεν πρόκειται μα… ιππεύσετε ελέφαντες.
epirusblog.gr
5 of 5
Οι 6+1 συμβουλές για όσους ταξιδεύουν στη Νοτιοανατολική Ασία για πρώτη φορά!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1316555601285034259
Σχόλια
item