Γιάννενα: 5 εκατ. ευρώ για έργα αποχέτευσης σε Ελεούσα και Άγιο Ιωάννη

Γιάννενα: 5 εκατ. ευρώ για έργα αποχέτευσης σε Ελεούσα και Άγιο Ιωάννη

Την υποβολή προτάσεων ένταξης στο ΕΣΠΑ έργων αποχέτευσης ακαθάρτων για το υπόλοιπο του οικισμού της Ελεούσας και για τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 5 εκατ. ευρώ, ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ζίτσας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης.

Οι προτάσεις των έργων «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Οικισμού Δ.Κ. Ελεούσας – Β’ Φάσης» (2.745.000 ευρώ) και «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Τμήματος Οικισμού Τ.Κ. Αγ. Ιωάννη» ( 2.577.000 ευρώ) θα υποβληθούν προς χρηματοδότηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος», στην πρόσκληση «Επενδύσεις στη Διαχείριση Λυμάτων στην περιφέρεια Ηπείρου».
«Είναι έργα που με την υλοποίησή τους αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και προστατεύουν το περιβάλλον», ανέφερε ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στην εισήγησή του και πρόσθεσε: «Το αποχετευτικό στον Άγιο Ιωάννη αποτελούσε ένα δίκαιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων, που, αν και έχουν στα όρια τους το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δεν υπήρχε δίκτυο για να συνδέσουν τα σπίτια τους. 
Ενώ, σε ό,τι αφορά στο έργο της Ελεούσας, έρχεται να διασφαλίσει με την κατασκευή του την προστασία των γεωτρήσεων που υδρεύουν ολόκληρη την πόλη».

Στο Leader το Πολιτιστικό Κέντρο Λιγοψάς

Στην ίδια συνεδρίαση, έγινε ομόφωνα αποδεκτή η ένταξη αποπεράτωσης του Πολιτιστικού Κέντρου Λιγοψάς, συνολικού προϋπολογισμού 219.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Leader και δρομολογείται πλέον η υλοποίηση ενός έργου που εκκρεμούσε επί σειρά ετών, από τον πρώην δήμο Εκάλης ακόμη. 

Με την ολοκλήρωσή του, θα καλυφθούν οι ανάγκες σε κτιριακές υποδομές των αδελφοτήτων, των συλλόγων και της τοπικής κοινότητας.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: 5 εκατ. ευρώ για έργα αποχέτευσης σε Ελεούσα και Άγιο Ιωάννη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2895185485019357744
item