Γιάννενα: Η "Μαίρη Πόπινς" Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου Στο Πνευματικό Κέντρο


                         Γιάννενα: Η "Μαίρη Πόπινς" Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου Στο Πνευματικό Κέντρο
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προβολή ταινίας: Μαίρη Πόπινς (Mary Poppins), ΗΠΑ, 1964, 139’
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Στίβενσον
Με τους: Τζούλι Άντριους, Ντικ Βαν Ντάικ

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
Αίθουσα “Βασίλειος Πυρσινέλλας”
Ώρα 20,30 – Είσοδος Ελεύθερη

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, το Πνευματικό Κέντρο προβάλλει την αγαπημένη ταινία μικρών και μεγάλων, “Μαίρη Πόπινς”, με το ακαταμάχητο δίδυμο των Τζούλι Άντριους και Ντικ Βαν Ντάικ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ποια είναι η Μαίρη Πόπινς; Μια νταντά “πρώτων βοηθειών” που έρχεται πετώντας με τον ανατολικό άνεμο και με μια ομπρέλα για μεταφορικό μέσο για να αναλάβει την φροντίδα των ατίθασων παιδιών της οικογένειας Μπανκς. 

Σύντροφος στην περιπέτεια χαλιναγώγησης των σκανδαλιάρικων παιδιών είναι ένας αξιαγάπητος καπνοδοχοκαθαριστής, ο Μπερτ, μέσω του οποίου τα παιδιά θα γνωρίσουν μαγικές γωνιές του Λονδίνου και θα ωριμάσουν ενώνοντας την οικογένεια λίγο πριν ο άνεμος γυρίσει και πάλι και, με μια πνοή προς τα ανατολικά,  ταξιδέψει την Μαίρη Πόπινς σε νέους μαγικούς προορισμούς.

Ένας πολύπειρος τεχνίτης σκηνοθέτης αναλαμβάνει να γυρίσει για λογαριασμό της Ντίσνευ ένα πρωτοποριακό φιλμ για την εποχή, με εφέ που έκαναν ανθρώπους να πετούν και να χορεύουν μέσα σε κινούμενα σχέδια. 

Κόντρα στις πεποιθήσεις της εποχής και στο περίφημο studio system που προωθούσε τον ηθοποιό-σταρ για να κινήσει εμπορικά την ταινία, δίνουν τους δύο κύριους ρόλους σε δύο άγνωστους στο πλατύ κοινό αλλά πολυτάλαντους νεαρούς ηθοποιούς, την Τζούλι Άντριους και τον Ντικ Βαν Ντάικ. 

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία με ...ιπτάμενες ομπρέλες, φάρμακα με περίεργες ονομασίες και καπνοδοχοκαθαριστές που χορεύουν στις στέγες του Λονδίνου!

Η Τζούλι Άντριους βραβεύτηκε με Όσκαρ Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Μαίρη Πόπινς ενώ το φιλμ κέρδισε άλλα τέσσερα αγαλματίδια για την μουσική, το βασικό θέμα του (το τραγούδι Chim Chim Cheree), τα πρωτοπόρα για την εποχή τους οπτικά εφέ και το μοντάζ. 

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, η Άντριους θα πάρει τα βουνά για τη “Μελωδία της Ευτυχίας” εδραιώνοντας τον ταλέντο της στον κινηματογράφο και τον χώρο του μιούζικαλ ειδικότερα.

epirusblog.gr
5 of 5
                         
Γιάννενα: Η "Μαίρη Πόπινς" Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου Στο Πνευματικό Κέντρο
epirusblog.gr
5 of 5
                         
Ιωάννινα 2455485749010177779
item