Κοινωνικό μέρισμα: Εγκρίθηκαν πάνω από 266.000 αιτήσεις -Δευτέρα ή Τρίτη η καταβολή των 700 ευρώ

Κοινωνικό μέρισμα: Εγκρίθηκαν πάνω από 266.000 αιτήσεις -Δευτέρα ή Τρίτη η καταβολή των 700 ευρώ

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος.

Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να δουν οι αιτούντες αν εγκρίθηκε η αίτησή τους, ώστε να πάρουν το ποσό των 700 ευρώ.

Συνολικά, το υπουργείο Οικονομικών υπολόγιζε πως το μέρισμα θα δοθεί σε περισσότερα από 307.000 νοικοκυριά και μέχρι χθες, λίγες ώρες πριν κλείσει η διαδικασία για τις αιτήσεις, είχαν εγκριθεί πάνω από 266.000 αιτήσεις.

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Οπως είχε ανακοινωθεί, το ποσό αυτό θα δοθεί στους δικαιούχους πριν την Πρωτοχρονιά. Έτσι, από Δευτέρα ως και την Τρίτη, όσοι εγκρίθηκαν θα εισπράξουν το ποσό των 700 ευρώ. 

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 15 Ιανουαρίου, ώστε να γίνουν ενστάσεις από πολίτες που θεωρούν πως δικαιούνται μέρισμα και έχει γίνει κάποιο λάθος. Γι’ αυτούς το μέρισμα θα δοθεί στις αρχές του χρόνου, αφού επανεξεταστεί η αίτησή τους.

Ποιες ομάδες πολιτών παίρνουν το κοινωνικό μέρισμα

Αναλυτικά, οι ομάδες πολιτών που δικαιούνται και θα λάβουν το μέρισμα των 700 ευρώ, είναι οι εξής:

Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ' αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Σημειώνεται ότι με βάση τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, δικαιούχοι οι οποίοι στις φορολογικές τους δηλώσεις δεν είχαν δηλώσει το ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών, καθώς και δικαιούχοι οι οποίοι είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμενα 7 έτη και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν, κλήθηκαν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να λάβουν το μέρισμα.

epirusblog.gr
5 of 5
Κοινωνικό μέρισμα: Εγκρίθηκαν πάνω από 266.000 αιτήσεις -Δευτέρα ή Τρίτη η καταβολή των 700 ευρώ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6517975412549355594
item