ΟΠΕΚΑ: Στις 24 Δεκεμβρίου η καταβολή του επιδόματος ενοικίου

ΟΠΕΚΑ: Στις 24 Δεκεμβρίου η καταβολή του επιδόματος ενοικίου

Καταβάλλεται την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου το επίδομα ενοικίου από τον ΟΠΕΚΑ.

Τα χρήματα για το επίδομα ενοικίου θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ των τραπεζών από το προηγούμενο απόγευμα, στις 23 Δεκεμβρίου.

Στα 21.623.000 ευρώ το ποσό για το επίδομα ενοικίου

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εγκρίθηκε το ποσό ύψους 21.623.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πληρωμής Επιδόματος Στέγασης (ενοικίου) μηνός Δεκεμβρίου 2019.

Το ποσό του επιδόματος ενοικίου ορίζεται ως ακολούθως:

Για τον δικαιούχο 70 ευρώ το μήνα
Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα.
Το ανήλικο παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων, όσο και στον υπολογισμό του εισοδήματος.

Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε δίνει έμφαση στο παιδί, με προφανή στόχο να προωθηθεί η γεννητικότητα, ενώ ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα. 

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα. 

Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Ως ανώτατο όριο του Επιδόματος Στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Παρεμβάσεις στα προνοιακά επιδόματα προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Από το νέο έτος οι νέες αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου

Υπενθυμίζεται πως νέες αιτήσεις θα κληθούν να υποβάλλουν χιλιάδες δικαιούχοι για το επίδομα ενοικίου από το νέο έτος.

Για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου θα απαιτείται η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη μισθωμένη κατοικία να είναι στο όνομα του αιτούντος ή μέλους του νοικοκυριού.

Από το νέο έτος και μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται στους δικαιούχους την τελευταία εργάσιμη εκάστου μήνα.

epirusblog.gr
5 of 5
ΟΠΕΚΑ: Στις 24 Δεκεμβρίου η καταβολή του επιδόματος ενοικίου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3868883276710430842
item