Βρετανία: Αποζημίωση 2,1 εκατ. λίρες για την Ελληνίδα χήρα τραπεζίτη, ο οποίος πέθανε από λάθος νοσοκόμου στην εντατική Βρετανία: Αποζημίωση 2,1 εκατ. λίρες για την Ελληνίδα χήρα τραπεζίτη, ο οποίος πέθανε από λάθος νοσοκόμου στην εντατική | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βρετανία: Αποζημίωση 2,1 εκατ. λίρες για την Ελληνίδα χήρα τραπεζίτη, ο οποίος πέθανε από λάθος νοσοκόμου στην εντατική

Βρετανία: Αποζημίωση 2,1 εκατ. λίρες για την Ελληνίδα χήρα τραπεζίτη, ο οποίος πέθανε από λάθος νοσοκόμου στην εντατική

Αποζημίωση-μαμούθ ύψους 2,1 εκατ. λιρών επιδίκασε το Ανώτατο Δικαστήριο στη Βρετανία στη χήρα και στα παιδιά ενός υψηλόβαθμου τραπεζίτη, που πέθανε εξαιτίας τραγικού λάθους ενός νοσοκόμου σε ιδιωτική κλινική.

Ο Ρόμπερτ Έντενμαν ήταν επικεφαλής του κλάδου ηλεκτρονικού εμπορίου της Uni-Credit, όταν πέθανε σε ηλικία μόλις 57 ετών. Τον Μάιο του 2015 ο Έντενμαν εισήχθη στο London Bridge Hospital για μια επέμβαση καρδιάς καθώς έπασχε από νόσο της μιτροειδούς βαλβίδας, διαβήτη τύπου 2 και αρθρίτιδα στο γοφό και τη μέση. 


Όμως η επέμβαση ανοικτής καρδιάς αποδείχθηκε πιο περίπλοκη απ’ ό,τι ανέμεναν οι χειρουργοί με αποτέλεσμα ο τραπεζίτης να χρειαστεί μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στη μονάδα εντατικής θεραπείας της κλινικής.


Περίπου μία εβδομάδα μετά την εγχείρηση ένας νοσοκόμος διέπραξε ένα «τραγικό λάθος», που κόστισε τη ζωή στον 57χρονο άνδρα: απενεργοποίησε έναν υγραντήρα του μηχανήματος με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκκρίσεις στους αεραγωγούς του ασθενούς, που οδήγησαν σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή, ανέφερε ο δικαστής. 


Ο τραπεζίτης δεν μπόρεσε να σωθεί από την καταστροφική εγκεφαλική βλάβη που υπέστη, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί το μηχάνημα υποστήριξης ζωής στις 28 Μαϊου 2015. Η έρευνα που ακολούθησε για τα αίτια θανάτου του τραπεζίτη αποκάλυψε τα τραγικά λάθη στη μετεγχειρητική του φροντίδα στην κλινική.


Ο άτυχος Ρόμπερτ Έντενμαν με τη σύζυγό του, Αθηνά Κυριακίδου και τα δύο παιδιά τους.

Ο άτυχος Ρόμπερτ Έντενμαν με τη σύζυγό του, Αθηνά Κυριακίδου και τα δύο παιδιά τους / Φωτογραφία: Δικηγορικό γραφείο Fieldfisher

Η συντετριμμένη χήρα του τραπεζίτη, Αθηνά Κυριακίδου έμεινε να φροντίζει τα δυο παιδιά τους, Αλέξανδρο και Χλόη, ηλικίας σήμερα 13 και 11 ετών αντίστοιχα. 


Προσέλαβε, ωστόσο, δικηγόρους που μήνυσαν για εγκληματική αμέλεια, την διαχειρίστρια εταιρεία της κλινικής, την HCA International, η οποία αποδέχθηκε την ενοχή της και μετά από διαπραγματεύσεις δέχθηκε να καταβάλει την αποζημίωση των 2,1 εκατ. λιρών στην οικογένεια του θανόντος.


epirusblog.gr
5 of 5
Βρετανία: Αποζημίωση 2,1 εκατ. λίρες για την Ελληνίδα χήρα τραπεζίτη, ο οποίος πέθανε από λάθος νοσοκόμου στην εντατική
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2665504120178442888
Σχόλια
item