Μπρατισλάβα: 20+1 λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε!

Μπρατισλάβα: 20+1 λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε!
Η Μπρατισλάβα είναι μία πανέμορφη πόλη και διαθέτει πολλά ξεχωριστά μέρη που θα τραβήξουν, σίγουρα, το ενδιαφέρον του επισκέπτη.
Η Σλοβακία είναι γνωστή για τις όμορφες γυναίκες της (κορίτσια, μην αγχώνεστε, και οι άνδρες είναι ωραίοι!), τις χαμηλές τιμές (κυρίως για τους τουρίστες από χώρες της δυτικής Ευρώπης) και την ξέφρενη διασκέδαση. 
Υπάρχουν πολλές όμορφες πόλεις στην Ευρώπη, αλλά μόνο κάποιες από αυτές έχουν τη μοναδική ατμόσφαιρα που μένει αξέχαστη στον επισκέπτη.
Οι γιορτές πλησιάζουν και εμείς ανακαλύψαμε μόνο για εσάς τα πιο ενδιαφέροντα και τα πιο εντυπωσιακά γιορτινά Events στην Ευρώπη!
Η πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα είναι χωρίς αμφιβολία μια από αυτές και αξίζει να την επισκεφτεί κανείς για πολλούς λόγους. Παρακάτω θα βρείτε μερικούς από αυτούς.
Τα παραμυθένια κάστρα
Θέλετε να βρεθείτε σε ένα μέρος που να θυμίζει βασιλιάδες; Επισκεφτείτε το Κάστρο της πόλης! Πρόκειται για ένα πανέμορφο σημείο με το δικό του μουσείο και υπέροχη θέα προς όλη την πόλη. 
Αν έχετε όρεξη να περπατήσετε λίγο ακόμα, βάλτε το Devin στη λίστα σας. Είναι ένα εθνικό πολιτισμικό μνημείο της Σλοβακίας που ανατινάχτηκε από το στρατό του Ναπολέοντα και σήμερα τα ερείπιά του είναι ανοιχτά προς το κοινό.
Οι ρομαντικές αυλές στο ιστορικό κέντροΜπρατισλάβα, Σλοβακία
Η Παλιά Πόλη είναι γεμάτη με καφετέριες κι εστιατόρια για όλα τα γούστα. Απλά κάντε μια βόλτα και θα βρείτε το αγαπημένο σας σημείο.

Οι όμορφες βραδινές βόλτες

Ένα από τα ωραιότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Μπρατισλάβα είναι να κάνετε βόλτα στο κέντρο τη νύχτα. 
Ο τρόπος που φωτίζεται είναι μοναδικός, και κάποια στιγμή θα νιώσετε λες και ολόκληρη η πόλη κοιμάται. Ανακαλύψτε την Μπρατισλάβα μόλις οι αστραφτερές ακτίνες του ήλιου κρυφτούν και τα φώτα της πόλης ζωντανέψουν!

Οι καλλιτέχνες του δρόμου

Θα τους βρείτε παντού. Είτε πρόκειται για το Σλοβάκο Ρόμπιν Χουντ που παίζει αυλό, τους καλλιτέχνες του δρόμου που προσφέρονται να σας ζωγραφίσουν το πορτραίτο σας ή άτομα μεταμφιεσμένα με στολές, τα πάντα προσθέτουν γοητεία στη μικρή Παλιά Πόλη.

Τα πολύχρωμα κτίρια

Αν είστε εθισμένοι στη φωτογραφία, στην Μπρατισλάβα θα βρεθείτε στο στοιχείο σας. 
Σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης θα βρείτε υπέροχα σημεία για φωτογραφήσετε, τόσο που δε θα θέλετε να σταματήσετε να περπατάτε!

Οι υπαίθριες αγορές

Συνήθως λαμβάνουν χώρα σε μια από τις δυο διάσημες πλατείες: την Κεντρική Πλατεία και την Πλατεία Hviezdoslav. Στις υπαίθριες αγορές μπορείτε να αγοράσετε σουβενίρ, φωτογραφίες, κοσμήματα, κεραμικά είδη, ρούχα κι άλλα όμορφα αντικείμενα.

Το φαγητό

Μπορεί η Σλοβάκικη κουζίνα να θεωρείται βαριά (όταν μιλάμε για τα εθνικά φαγητά), αλλά είναι πολύ νόστιμη. Δοκιμάστε το halušky ή ένα πιάτο γεμάτο από κρέας και ποικιλία τυριών σε μια από τις παραδοσιακές pub που θα βρείτε στην πόλη για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Τα συμβολικά αγάλματα

Ο μικρόσωμος τύπος που ξαπλώνει στο δρόμο είναι το πιο φωτογραφημένο αντικείμενο της Παλιάς Πόλης. Υπάρχουν, όμως, πολλά ακόμα χαρακτηριστικά αγάλματα για να βγάλετε φωτογραφίες. 
Μπορείτε να τα ανακαλύψετε εδώ: https://www.welcometobratislava.eu/bratislava-statues/

Τα υπέροχα μέρη για χαλάρωση

Εστιατόρια που μετατρέπονται σε σικάτα μπαρ το βράδυ, δρόμοι για να κάνετε βόλτα, να ψωνίσετε, να απολαύσετε το γεύμα σας και να χαλαρώσετε. Η Μπρατισλάβα έχει τα πάντα.

Τα σημεία με την υπέροχη θέα

Τα εστιατόρια και τα μπαρ στις ταράτσες όμορφων κτιρίων δεν είναι τα μοναδικά μέρη που προσφέρουν υπέροχη πανοραμική θέα. Τα μουσεία που βρίσκονται σε πύργους δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην πόλη. 
Το Παλιό Δημαρχείο και το Κάστρο της Μπρατισλάβα είναι μόνο λίγα παραδείγματα. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Πύργο UFO για να πιείτε ένα ποτό.

Η μοναδική νυχτερινή ζωή

Τι να πρωτοπεί κανείς. Είναι αλήθεια ότι η Μπρατισλάβα διαθέτει υπέροχα μπαρ και κλαμπ που αποτελούν πόλο έλξης για τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες. 
Δεν είναι τυχαίο που πολλοί άντρες διοργανώνουν τα μπάτσελορ πάρτυ τους στην Μπρατισλάβα. Και για τους λάτρεις της μπύρας, στην πόλη θα βρείτε εκπληκτικές μπυραρίες για να φάτε και να πιείτε αξέχαστα!

Τα στενά σοκάκια

Μια αγαπημένη συνήθεια όσων επισκέπτονται την Μπατισλάβα είναι να περιπλανιούνται στα σοκάκια στο κέντρο χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. 
Είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψει κανείς νέα μέρη που δεν μπορεί να βρει στο Ίντερνετ ή σε κανένα οδηγό, καφέ που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν και καινούργια μαγαζιά. Αν έχετε όρεξη να “χαθείτε” σε μια μαγευτική πόλη, η Μπρατισλάβα είναι η ιδανική επιλογή!

Τα hipster καφέ

Ναι, είναι αλήθεια ότι η τάση των hipster εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παρόλα αυτά, στην Μπρατισλάβα θα βρείτε κουκλίστικα καφέ/βιβλιοπωλεία που προσφέρουν υπέροχο φαγητό, δροσιστικά ποτέ, τον καλύτερο καφέ και λαχταριστά γλυκά!

Οι οργανωμένες επιλογές για shopping

Ακόμα κι αν δεν είστε φανατικοί με τα ψώνια, στην Μπρατισλάβα θα βρείτε υπέροχα εμπορικά κέντρα που συγκεντρώνουν όλων των ειδών τα καταστήματα σε ένα σημείο. 
Αν θέλετε να επιδοθείτε σε shopping χωρίς να περιπλανιέστε άσκοπα ψάχνοντας για μαγαζιά, επιλέξτε ένα εμπορικό κέντρο, όπου θα βρείτε υπέροχες επιλογές σε καταστήματα αλλά και εστιατόρια.
Οι όμορφες παραλίες, παρόλο που δεν έχει θάλασσα
Η παραλία Magio είναι από τις ομορφότερες επιλογές που θα βρείτε εδώ. Τεχνητή άμμος, φοβερό μπαρ, ξαπλώστρες, μουσικά και κοκτέιλ. 
Η παραλία Tiki είναι εξίσου δημοφιλής και θα την βρείτε δίπλα στο εστιατόριο Mango με χαβανέζικο στυλ. Επιπλέον, υπάρχουν κι άλλες λίμνες όπου μπορείτε να δροσιστείτε, ειδικά αν επισκεφτείτε την πόλη το καλοκαίρι!

Η πληθώρα σε μουσεία και αίθουσες τέχνης

Δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε όλα γιατί είναι αναρίθμητα. Ωστόσο, στην Μπρατισλάβα θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία σε μουσεία και γκαλερί κάθε είδους για να επιλέξετε αυτό που σας ενδιαφέρει.

Οι πανέμορφοι κήποι

Αν αγαπάτε τις βόλτες σε όμορφα και ολάνθιστα μέρη, να ξέρετε ότι η Μπρατισλάβα διαθέτει πανέμορφους κήπους. Ο Προεδρικός κήπος ή ο Βοτανικός κήπος είναι από τις πιο αγαπημένες επιλογές.

Μέρη που θα σας γυρίσουν μερικούς αιώνες πίσω

Όλα αυτά τα παλιομοδίτικα καφέ και τα μαγαζιά με τα παλιά έπιπλα και τον προϊστορικό εξοπλισμό θα σας θυμίσουν το σπίτι του παππού σας. Αν τα ενώσετε όλα μαζί, συνθέτουν μια όμορφη εικόνα και δημιουργούν ένα υπέροχο μέρος που χαρίζει στον επισκέπτη αυτό το ιδιαίτερο συναίσθημα.

Η χαλαρωτική ατμόσφαιρα

Παρά το γεγονός ότι πάντα υπάρχουν τουρίστες και η πόλη έχει πολύ ζωντανό παλμό, ποτέ δε δίνει την αίσθηση ότι είναι γεμάτη, όπως συμβαίνει με τις μεγαλύτερες πόλεις. Οι Σλοβάκες είναι ιδιαιτέρως φιλικοί και φιλόξενοι και από την πρώτη στιγμή θα αισθανθείτε πολύ οικεία.

Τα μέρη για να “κρυφτείτε”

Ακόμα και στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πολλά μικροσκοπικά δρομάκια όπου μπορείτε να αποδράσετε σε ένα καφέ με λίγο κόσμο. Είναι ιδανικό αν επιζητάτε μια ήσυχη γωνιά να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να κουβεντιάσετε με το ταίρι ή τους φίλους σας.

Τα υπέροχα γλυκά που υπάρχουν παντούΜπρατισλάβα , Σλοβακία

Ίσως δεν υπάρχει εστιατόριο ή καφετέρια σε ολόκληρη την πόλη που δε σερβίρει λαχταριστά γλυκά. Η Μπρατισλάβα είναι πραγματικά ο παράδεισος των γλυκών!
epirusblog.gr
5 of 5
Μπρατισλάβα: 20+1 λόγοι που θα σας πείσουν να την επισκεφθείτε!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7073473198176042298
item