Γιάννενα: Τα «Αργυρά των Ιωαννίνων» για τα 200 χρόνια Γιάννενα: Τα «Αργυρά των Ιωαννίνων» για τα 200 χρόνια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τα «Αργυρά των Ιωαννίνων» για τα 200 χρόνια

Γιάννενα: Τα «Αργυρά των Ιωαννίνων» για τα 200 χρόνια
Η απαρχή των εκδηλώσεων με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης γίνεται για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων αύριο Κυριακή με τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «αργυροφεγγής. Τα Αργυρά των Ιωαννίνων».
Πρόκειται για μία έκθεση αργυρών αντικειμένων λατρείας, καλλωπισμού και πολυτέλειας που παρουσιάζεται ταυτόχρονα σε εννέα μουσεία της πόλης, με αντικείμενο ανώνυμων και επώνυμων αργυροχόων από τον 16ο αιώνα μέχρι σήμερα.
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται την Κυριακή στις 12 στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με τον Έφορο Αρχαιοτήτων Κ. Σουέρεφ να αναφέρεται στο περιεχόμενο, τους συμβολισμούς και την σημειολογία της.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο δεν θα είναι η μοναδική στο πλαίσιο του εορτασμού για την ελληνική επανάσταση, αφού θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα η έκθεση με τίτλο «Από τον Ρήγα Φεραίο έως τον Λόρδο Βύρωνα», και την μεθεπόμενη εβδομάδα η έκθεση με τίτλο «Ήπειρος – Μητροπόλεις – Αποικίες».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα «Αργυρά των Ιωαννίνων» για τα 200 χρόνια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3232344170732962784
Σχόλια
item