ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Τι θα δούμε στις 19/12 από το MQ-9 Guardian στην 110 Πτέρυγα Μάχης ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Τι θα δούμε στις 19/12 από το MQ-9 Guardian στην 110 Πτέρυγα Μάχης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Τι θα δούμε στις 19/12 από το MQ-9 Guardian στην 110 Πτέρυγα Μάχης

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Τι θα δούμε στις 19/12 από το MQ-9 Guardian στην 110 Πτέρυγα Μάχης
Στις 19 Δεκεμβρίου 2019, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μη επανδρωμένου αεροχήματος. 
Όπως ενημέρωσε η Πολεμική Αεροπορία, κατά τη διάρκεια των επιδείξεων θα χρησιμοποιηθεί ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Guardian το οποίο θα επιδείξει τις νέες δυνατότητες για εκτέλεση αποστολών θαλάσσιας επιτήρησης και προστασίας συνόρων.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από την εταιρεία, κατά τη διάρκεια των πτήσεων το αεροσκάφος θα επιδείξει τις δυνατότητες ενός Multi mode radar ναυτικής έρευνας, ενός ISAR (Inverse Synthetic Aperture Radar) και του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης (Automatic identification System-AIS) θαλασσίων μέσων, τα οποία σε συνδυασμό θα δημιουργήσουν μια πλήρη real time εικόνα ευρέως πεδίου (Maritime Wide Area Search- MWAS). 
Όλα αυτά δίνουν τη δυνατότητα αναγνώρισης και ανάσχεσης θαλασσίων στόχων. Οι εν λόγω λειτουργίες χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια από τις ΗΠΑ καθώς και άλλες χώρες και θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την προστασία των θαλασσίων συνόρων.
Επιπρόσθετα, θα γίνει επίδειξη ενός συστήματος «ανίχνευσης και αποφυγής» (Detect and Avoid-DAA) το οποίο ανέπτυξε η GA-ASΙ και αποτελεί βασική τεχνολογία για τα τηλεκατευθυνόμενα εναέρια αεροσκάφη, έτσι ώστε να πετούν με ασφάλεια στον πολιτικό εναέριο χώρο ταυτόχρονα με τα επανδρωμένα αεροσκάφη. 
Το σύστημα αποτελείται από ένα ραντάρ αέρος-αέρος και επεξεργαστή ο οποίος δύναται να συνεργαστεί με το σύστημα TCAS-II καθώς και με το Automatic Dependent Surveillance- Broadcast (ADS-B).
Στο πλαίσιο των επιδείξεων, η GA-ASI θα συνεργαστεί με την εταιρεία SES, που θα παρέχει τη δορυφορική σύνδεση με την οποία θα μεταδίδονται άμεσα τα δεδομένα που θα συλλέγει το MQ-9 στο Σταθμό Ελέγχου Εδάφους (Ground Control Station-GCS).
Οι χώρες οι οποίες προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν τις επιδείξεις, πέραν της Ελλάδος είναι η Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Πολωνία και Βέλγιο. 
Παράλληλα, η GA-ASI έχει αποστείλει προσκλήσεις σε μη κρατικές οντότητες όπως πχ η FRONTEX, σε Νατοϊκούς οργανισμούς, σε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης, think tanks.
epirusblog.gr
5 of 5
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Τι θα δούμε στις 19/12 από το MQ-9 Guardian στην 110 Πτέρυγα Μάχης
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7101157665640352783
Σχόλια
item