Κεφαλογιάννης: 18 απεργοί του Μετρό προκάλεσαν χάος στην Αθήνα Κεφαλογιάννης: 18 απεργοί του Μετρό προκάλεσαν χάος στην Αθήνα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κεφαλογιάννης: 18 απεργοί του Μετρό προκάλεσαν χάος στην Αθήνα

Κεφαλογιάννης: 18 απεργοί του Μετρό προκάλεσαν χάος στην Αθήνα

Η στάση εργασίας στο Μετρό, δεν έχει προηγούμενο, αφού μόλις 18 υπάλληλοι του Μετρό δήλωσαν πως απεργούν και προκάλεσαν το απόλυτο χάος στην Αθήνα, κρατώντας ομήρους στην ταλαιπωρία και στο κυκλοφοριακό χάος εκατομμύρια πολίτες.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως στη στάση εργασίας στο Μετρό συμμετείχαν μόλις 18 άτομα από τα συνολικά 850. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως μια συνδικαλιστική μειοψηφία προχώρησε αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι σε αυτή την απόφαση αντιδρώντας στην επανατοποθέτηση 21 κυρίως εκδοτών από τις διοικητικές υπηρεσίες σε κεντρικά εκδοτήρια εν' όψει και των εορτών.

Λίγο αργότερα μιλώντας στο protothema ο κύριος Κεφαλογιάννης είπε πως στη απεργία συμμετείχαν μόλις 18 εργαζόμενοι στο σύνολο των 486 εργαζομένων-μελών του σωματείου ΣΕΛΜΑ-Μετρό που είχαν βάρδια το πρωί σήμερα. 

«Προφανώς αυτοί οι 18 εργαζόμενοι που δήλωσαν απεργοί υπηρετούν σε κρίσιμα πόστα για τη λειτουργία των συρμών και γι' αυτό παρότι ο αριθμός είναι τόσο μικρός, εντούτοις το μέσο δεν λειτούργησε», είπε ο κ.Κεφαλογιάννης.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «στο σύνολο των εργαζομένων σήμερα, σε όλες τις βάρδιες έχουν δηλωθεί 270 απουσίες για διάφορους λόγους: ρεπό, ασθένειες, κανονικές άδειες».

Χειρόφρενο στο Μετρό γιατί μετέφεραν από τα γραφεία στα εκδοτήρια 21 άτομα

Η στάση εργασίας των υπαλλήλων στο Μετρό πραγματοποιήθηκε από ένα μόνο σωματείο, το ΣΕΛΜΑ, με θέμα την επανατοποθέτηση σε θέσεις εκδοτών 21 ατόμων τα οποία με διάφορους τρόπους είχαν αποχωρήσει από τα εκδοτήρια προς διάφορες διοικητικές υπηρεσίες γραφείου. 

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς στο παρελθόν είχαν απασχοληθεί ως εκδότες, ενώ τέσσερις εργάστηκαν το προηγούμενο διάστημα στον έλεγχο κομίστρου και κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Την ίδια στιγμή στα social media ξεχειλίζει η οργή των πολιτών για την απίστευτη σημερινή ταλαιπωρία, ενώ δεν περνούν ασχολίαστα τα προνόμια που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ.

Οργή Μητσοτάκη: Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία

Με ανάρτησή του στο Τwitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή ζητήθηκε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. 

Μάλιστα αποκάλυψε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη στο Τwitter

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων.

Οι συνδικαλιστές προειδοποιούν και με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), επιμένει στη στάση του και μάλιστα προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο Σπύρος Ρεβύθης ανέφερε «κι εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την πρωτοφανή απόφαση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ χωρίς να κοιτάξει τις ανάγκες τις υπηρεσιακές και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «εάν συνεχιστεί το ίδιο πράγμα, να πληρώνουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι τότε είναι πιθανόν να υπάρξει κλιμάκωση».

Καραμανλής: Δεν θα ανεχτούμε «νταβατζιλίκια» και εκβιασμούς
Ξεκάθαρος για τη στάση που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής στέλνοντας μήνυμα στους εργαζομένους του Μετρό που προχώρησαν αιφνιδιαστικά σε απεργία, το πρωί της Τρίτης και εξαιτίας τους παρέλυσε η Αθήνα.

Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύρια πολίτες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καραμανλής, με αφορμή τη στάση εργασίας στο μετρό μέχρι τις 10 το πρωί της Τρίτης. «Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί “νταβατζιλίκια” και εκβιασμούς.

Δεν γίνεται  να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία», δήλωσε.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα. Το ζήτημα, όπως επισήμανε, είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια καθώς οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις. 

Ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο. Οπως γνωστοποίησε η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.

epirusblog.gr
5 of 5
Κεφαλογιάννης: 18 απεργοί του Μετρό προκάλεσαν χάος στην Αθήνα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2808793015926247321
Σχόλια
item