Προανακριτική Novartis: Ο Τασούλας ζητά από τον Τσίπρα να ορίσει αντικαταστάτες των Πολάκη-Τζανακόπουλου Προανακριτική Novartis: Ο Τασούλας ζητά από τον Τσίπρα να ορίσει αντικαταστάτες των Πολάκη-Τζανακόπουλου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Προανακριτική Novartis: Ο Τασούλας ζητά από τον Τσίπρα να ορίσει αντικαταστάτες των Πολάκη-Τζανακόπουλου

Προανακριτική Novartis: Ο Τασούλας ζητά από τον Τσίπρα να ορίσει αντικαταστάτες των Πολάκη-Τζανακόπουλου

Νέα επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα με την οποία του ζητά να ορίσει τους αντικαταστάτες των κ.κ. Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου στην προανακριτική για Novartis απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τασούλας στην πρώτη επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, είχε απορρίψει το σκεπτικό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έτσι όπως διατυπώθηκε στη δική του επιστολή, ότι παραβιάστηκε δηλαδή η απόφαση της ολομέλειας από την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της επιτροπής να εξαιρεθούν οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος.

Πάει για νέα αναβολή η συνεδρίαση της προανακριτικής
Ωστόσο, η εξέλιξη αυτύ οδήγησε σε νέα αναβολή της συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την επόμενη Τρίτη.

Και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τρεις ημέρες προθεσμία για να απαντήσει στην επιστολή του προέδρου της Βουλής να ορίσει δύο νέα μέλη στην θέση των κ.Τζανακοπουλου και Πολάκη.

Το χρονικό περιθώριο λήγει τη Δευτέρα, οπότε η συνεδρίαση της επιτροπής προσδιορίστηκε για την επόμενη Πέμπτη.

«Θα το εκλάβω ως πείσμα»
Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε πως θα εκλάβει τυχόν απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην προτείνει νέα μέλη. «Θα το εκλάβω ως πείσμα» απάντησε ο Κώστας Τασούλας.

Αν δεν αντικαταστήσουν τα δύο μέλη θα μείνουν κενές οι θέσεις
Σε ερώτηση τι θα γίνει αν δεν αντικατασταθούν τα δύο μέλη, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως θα γίνει ότι ακριβώς και με το ΜέΡΑ25. Δηλαδή θα μείνουν κενές οι δύο θέσεις.

Στο ερώτημα τι θα γίνει αν στην επόμενη συνεδρίαση δώσουν το παρών οι Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης επισημάνθηκε πως δεν θα υπάρχει νόμιμη σύνθεση και επομένως δεν θα μπορεί να προχωρήσει η συνεδρίαση.

Τασούλας: «Η επιτροπή παραμένει αλώβητη»
Απαντώντας στα όσα λέει η αξιωματική αντιπολίτευση ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε πως η συγκρότηση της επιτροπής- που αποφασίστηκε από την Ολομέλεια- παραμένει “αλώβητη”. 

Από εκεί και πέρα η σύνθεση είναι στα ίδια τα μέλη, με τον Πρόεδρο της Βουλής να λέει πως η επιτροπή με τις αρμοδιότητες που παίρνει είναι σαν να “δραπετεύει” από την πολιτική της ιδιότητα.

Παράλληλα υπογράμμισε πως εφόσον κάποιος ασκήσει καθήκοντα προανακριτικού υπαλλήλου ουσιαστικά “ακυρώνεται” ως μάρτυρας. Επομένως αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει μελλοντικά θέματα.

Τι απάντησε ο Τασούλας για το αν θα επιστρατεύσει τη φρουρά της Βουλής
Ο Κ. Τασούλας απαντώντας σε νέο ερώτημα για το τι θα πράξει σε περίπτωση που τα δύο μέλη δεν αποχωρήσουν και αν τελικά υπάρχει ενδεχόμενο να κληθεί η φρουρά απάντησε πως “είναι πολύ μακρινό σενάριο αυτό. Ας μην προτρέχουμε. Είναι συλλογικό όργανο και πρέπει να προστατεύσουμε την ευταξία”.

Τέλος σε νέο ερώτημα αν μπορεί μελλοντικά να κριθεί άκυρη η διαδικασία από το ανώτερο δικαστικό συμβούλιο λόγω της εξαίρεσης των δύο βουλευτών είπε πως “εκτιμώ ότι δεν θα γίνει αυτό. Αισθάνομαι ότι έχουν νομική στήριξη οι διαδικασίες”

Η δεύτερη επιστολή Τασούλα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑepirusblog.gr
5 of 5
Προανακριτική Novartis: Ο Τασούλας ζητά από τον Τσίπρα να ορίσει αντικαταστάτες των Πολάκη-Τζανακόπουλου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6964876172539531672
Σχόλια
item